'Verdediger' Dammers: ''Ik wil gewoon slagen bij Feyenoord''

'Verdediger' Dammers: ''Ik wil gewoon slagen bij Feyenoord''

Fred Rutten liet afgelopen donderdagavond opnieuw twee talenten debuteren in het eerste elftal van Feyenoord. Wessel Dammers, vorig jaar nog spits in de A1 van de Rotterdammers, mocht invallen als vervanger van Terence Kongolo.

Op de plek als centrale verdediger zal hij zich ook moeten richten, liet de coach na afloop al weten. Dammers vindt het niet erg. ''De trainer dacht dat ik daar ook wel uit de voeten kan. Bij de beloften heb ik ook al op die plek gespeeld. Geen probleem; ik wil zo enorm graag slagen bij Feyenoord'', vertelt de 19-jarige voetballer in De Telegraaf.

''Als je als kleine jongen op Varkenoord aankomt, kijk je jarenlang tegen dat grote stadion aan. Je hebt allemaal die droom dat je daar wil slagen'', vervolgt hij in de ochtendkrant. ''Dat ik dan in een Europese wedstrijd debuteer, maakt het helemaal fantastisch.''

Rutten was lovend over Dammers en Woudenberg, maar ook over hun begeleiders. ''Deze talenten kunnen zo functioneren en zo debuteren doordat de oudere spelers hen daarin steunen. Je kunt niet alleen met jeugd spelen op dit niveau. Het is noodzakelijk om een mix te hebben. Kenneth Vermeer, Lex Immers, Jordy Clasie en Khalid Boulahrouz gaan daarin voorop. En Joris Mathijsen helpt ze buiten het veld ook geweldig.''

Lees meer over
Kenneth Vermeer Khalid Boulahrouz Wessel Dammers Lex Immers
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties