Zelfverzekerde Kongolo: ''Een fout maken is iets heel ergs''

Zelfverzekerde Kongolo: ''Een fout maken is iets heel ergs''

Terence Kongolo speelt zijn gehele carrière al bij Feyenoord, maar toch was de kans groot dat er ook andere clubs op zijn cv hadden gestaan. Een verhuurperiode aan FC Utrecht lonkte. ''Ik had het al helemaal besloten. Maar Koeman ging achterover zitten en zei: je speelt tegen Vitesse. Als je dat goed doet, laat ik je staan'', vertelt de verdediger in Voetbal International.

Dat was het begin van de razendsnelle ontwikkeling van Kongolo. ''Ik heb altijd geweten dat ik het bij Feyenoord kon redden, als ik maar een kans zou krijgen.'' Ronald Koeman en Fred Rutten beloofden hem kansen en dus is hij nog steeds actief in De Kuip. ''Ik ben blij dat het zo goed gaat, maar dat is tegelijk ook wel eng. Omdat de kans altijd blijft dat het een keer gruwelijk fout gaat. Ik besef dat. Een fout maken is iets heel ergs, zo voel ik dat wel.''

Kongolo zakte al eens door de grond. ''Tegen Besiktas ging het grandioos mis door een te korte terugspeelbal op Mulder. Toen zakte ik echt door de grond. Het slechtste moment uit mijn carrière tot nu toe.'' Rutten maakte duidelijk dat dat inherent aan het voetbal is. ''Ik moet er niet bang voor zijn. Ik ben voorbereid nu. Elke fout maakt mij sterker.''

Met Sven van Beek vormt hij een ijzersterk centraal duo. ''We zijn echte vrienden. Misschien dat dát helpt, want vanaf het eerste moment dat we samenspelen, voelen we elkaar feilloos aan. Ik weet wat hij doet en hij wat ik doe. Dat gaat vanzelf. We zijn jong, fris en snel. We moeten alleen nog sterker worden. Nog een paar maanden tegen Kazim, daar word ik sterker van'', aldus Kongolo, die een vergelijking maakt met Thiago Silva en David Luiz.

Lees meer over
Sven van Beek
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties