"Als je Afellay laat starten en Clasie niet, dan heb je geen verstand"

"Als je Afellay laat starten en Clasie niet, dan heb je geen verstand"

Guus Hiddink koos er zondag voor met Ibrahim Afellay in de basis te beginnen tegen Letland. De aanvaller annex middenvelder van Olympiacos Piraeus moest twintig minuten voor het einde, bij een voorsprong van 3-0, plaatsmaken voor Memphis Depay. Rob Jacobs begrijpt maar weinig van de keuze van de bondscoach. Hij zou met Jordy Clasie op het middenveld zijn begonnen in de EK-kwalificatiewedstrijd.

Jacobs, die eerder al zei dat Nigel de Jong plaats zou moeten maken voor Clasie, komt in gesprek met RTV Rijnmond opnieuw op voor de Feyenoorder. Hij zegt dat bondscoach Hiddink geïnfecteerd is met een PSV-virus. “Als je weer Afellay laat starten en Clasie niet, dan heb je geen verstand”, zegt de voormalig hoofdtrainer van Feyenoord maandag.

“Dat durf ik van die Hiddink te zeggen. Hij is het gewoon even kwijt. Als je Jeffrey Bruma opstelt en je laat Terence Kongolo, die bij Van Gaal al bij de selectie zat, helemaal buiten schot, heb je er echt geen verstand van”, oordeelt Jacobs. Hij vindt dat Hiddink helemaal geen bondscoach had moeten worden. “Die man heeft zoveel geld, hij had er nooit meer aan moeten beginnen.”

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties