El Ahmadi: 'We worden met de week beter'

Karim El Ahmadi gaf donderdagavond in de thuiswedstrijd tegen HNK Rijeka al na acht minuten gehoor aan de opdracht van trainer Fred Rutten, die zijn ploeg had gewezen op het belang van een vroege voorsprong. De Marokkaanse middenvelder stormde na een prima combinatie met Colin Kazim-Richards op volle snelheid het strafschopgebied in, om daar genadeloos de trekker over te halen. ‘Daardoor zaten we direct lekker in de wedstrijd en konden we een hoog tempo aanhouden’, sprak El Ahmadi na afloop van de Europese thuisoverwinning (2-0). ‘We hebben dit seizoen nog niet vaak zo goed gespeeld als vanavond in de eerste helft.’

Feyenoord boekte tegen Rijeka de zevende overwinning in de laatste acht gespeelde wedstrijden, wist ook El Ahmadi. ‘We voelen ons met de week beter worden. Het vertrouwen groeit, ook omdat we weinig doelpunten tegen krijgen. Vanavond hebben we bewezen ook in Europees verband de nul te kunnen houden. Dat was belangrijk, omdat het onderlinge resultaat anders in het voordeel van Rijeka zou uitvallen. Dat kan in de beslissende fase van de poule van belang zijn.’

Tien minuten na het openingsdoelpunt van El Ahmadi verdubbelde Feyenoord de marge. Het doelpunt kwam op naam van Lex Immers, die daardoor direct trefzeker was bij zijn rentree. ‘Als je terugkomt van een blessure en dan meteen kunt scoren, is dat natuurlijk een lekker gevoel’, glimlachte de middenvelder, die de afgelopen twee duels van Feyenoord aan zich voorbij moest laten gaan. ‘Het was een uitstekende hoekschop van Jens Toornstra en ik kon ‘m zo binnen knikken. Daar trainen we veel op.’

Beide Feyenoord-goals vielen in de eerste helft, waarin de ploeg oppermachtig was ten opzichte van de Kroaten. Na rust waren de rollen omgedraaid en kwam Feyenoord steeds minder onder de druk van Rijeka vandaan. Immers: ‘Vanwege de achterstand gingen zij druk zetten en daar hadden wij moeite mee. We konden de vrije man niet meer vinden en hadden niet de rust die we in de eerste helft wel hadden. Dat we desondanks de 2-0 over de streep hebben getrokken, is een groot compliment aan hele team.’