Goede eerste helft voldoende voor zege op HNK Rijeka

donderdag 6 november 2014 22:48 8.834 keer bekeken 140 reacties Pro Shots Bron: Feyenoord.nl

Feyenoord doet dankzij een 2-0 overwinning op HNK Rijeka weer helemaal mee om de bovenste plaatsen in groep G van de Europa League. De ploeg van Fred Rutten deed dankzij doelpunten van Karim El Ahmadi en Lex Immers wat het moest doen en nam daarmee in De Kuip revanche voor de 3-1 nederlaag die eerder in Rijeka werd geleden. Khalid Boulahrouz maakte als invaller zijn rentree voor Feyenoord. De verdediger kwam sinds eind juli door een blessure niet meer in actie.

Dat Feyenoord in eigen huis al binnen twintig minuten spelen een 2-0 voorsprong had bewerkstelligd, was voor de ploeg een ongekende luxe. Waar dit seizoen geregeld het afmaken van de kansen een probleem was voor de ploeg van Fred Rutten, kende Feyenoord aan het begin van de tweede thuiswedstrijd in de groepsfase een zeldzame effectiviteit.

Waar in de uitwedstrijd spits Andrej Kramaric de wedstrijd had beslist met drie doelpunten, was het bij deze tweede ontmoeting met de Kroaten Colin Kazim-Richards die een belangrijke rol opeiste. Niet door zelf te scoren, maar door van grote waarde te zijn als aanspeelpunt. De aanvaller lag op die manier aan de basis van het openingsdoelpunt. Vroeg in de wedstrijd controleerde hij een diepe bal van Sven van Beek en gaf die precies op het juiste moment mee aan El Ahmadi. Die stoomde daarop door richting het doel en schoot overtuigend binnen.

Al tien minuten later werd de marge verdubbeld, nadat de van liesklachten teruggekeerde Elvis Manu een hoekschop verdiende. Daaruit kon Lex Immers – die eveneens zijn rentree maakte na een blessure – op aangeven van Jens Toornstra knap binnen koppen: 2-0.

Voor Feyenoord was het de eerste keer sinds de thuiswedstrijd tegen FC Zorya Luhansk dat die tussenstand binnen een half uur op het scorebord stond. De ploeg liep destijds eerst nog uit naar 3-0, voordat de tegenstander de kans kreeg om zich terug te knokken tot 3-3. Feyenoord wist zodoende welk gevaar er op de loer lag na rust, maar maakte het zichzelf desondanks opnieuw niet makkelijk.

Waar het elftal in de eerste helft nog zeer agressief en met veel druk naar voren speelde, was Feyenoord in het tweede bedrijf veel meer afwachtend en waren de beste kansen voor de bezoekers. Zo kwam Kramaric tot twee keer toe in kansrijke positie, maar beide keren werd zijn schot gekeerd. De eerste keer vond de Kroatische topscorer de opnieuw sterk keepende Kenneth Vermeer op zijn pad, tien minuten later bracht Miquel Nelom redding met een alles-of-niets sliding.

Daarmee was het grootste gevaar geweken, al bleef het ook in de slotfase zaak om – met het oog op het onderlinge resultaat en het doelsaldo – in elk geval geen doelpunt tegen te krijgen. Dat dit ook lukte mocht als grootste winst gezien worden in de tweede helft, waardoor Feyenoord de kans op Europese overwintering weer in eigen hand heeft.

Feyenoord – HNK Rijeka 2-0
Scoreverloop:
8’ 1-0 El Ahmadi
19’ 2-0 Immers

Scheidsrechter: Thomson (Sco)

Geel: El Ahmadi, Immers (Feyenoord), Sharbini, Samardzic, Leovac (HNK Rijeka)

Opstellingen:
Feyenoord:
Vermeer; Wilkshire (73’ Boulahrouz), Van Beek, Kongolo, Nelom; Clasie, Immers, El Ahmadi; Toornstra, Kazim-Richards en Manu (62’ Boëtius).
HNK Rijeka: Vargic; Tomecak (79’ Vesovic), Leskovic, Samardzic, Leovac; Cvijanovic, Sharbini (50’ Kvrzic), Jajalo, Moises (61’ Krstanoivic); Kramaric en Jugovic.

Klik hier om op de Man of the Match te stemmen!

Gerelateerd nieuws
140 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 84 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 72594 leden - Op dit moment zijn 688 mensen actief, waarvan 192 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved