Rutten: 'Van Beek bij Oranje? Dat was een foutje'

Rutten: 'Van Beek bij Oranje? Dat was een foutje'

Sven van Beek behoort niet tot het voorlopige keurkorps van bondscoach Guus Hiddink voor de interlands tegen Mexico en Letland. Dat vindt Feyenoord-trainer Fred Rutten ook verstandiger. Volgens de coach ging de technische staf van Oranje over een nacht ijs.

‘’Dat was een foutje’’, geeft Rutten aan tegenover De Telegraaf. ‘’Ik vond het persoonlijk wel heel erg vroeg. Dat was gewoon voorbarig. Er waren wat blessures van andere verdedigers, zoals Ron Vlaar. Sven kan dan een alternatief zijn. Maar dit ging wel heel hard. Hij heeft nog maar net een plaats in het eerste elftal van Feyenoord. Als je presteert bij een grote club, kom je al snel in aanmerking voor Oranje. Maar hij heeft pas 30 wedstrijden in de eredivisie gespeeld.’’

Dat betekent niet dat Van Beek het nationale elftal uit zijn hoofd moet zetten. Rutten vindt dat zijn verdediger op de lange termijn wel degelijk naar het niveau kan toegroeien van een volwaardig Oranje-international. Maar dan zal hij bij Feyenoord wel nog even moeten presteren.

Lees meer over
Sven van Beek
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties