Hahn: 'Mijn droom is niet kapot geschoten'

Hahn: 'Mijn droom is niet kapot geschoten'

In Zwolle lopen ze met hem weg, in Rotterdam werd hij al snel (nog) niet goed bevonden. Warner Hahn keert zaterdag voor even terug bij de club die hem vorig seizoen overnam van FC Dordrecht. PEC Zwolle, de nummer vier van de eredivisie, speelt in de Kuip tegen Feyenoord, de nummer drie van de ranglijst.

Hahn moest dit seizoen de concurrentie in Rotterdam-Zuid aangaan met Erwin Mulder. Hij verloor die strijd, zag vervolgens Kenneth Vermeer aangetrokken worden, waardoor Hahn zelfs derde doelman werd. En dus mocht de keeper op huurbasis alweer vertrekken. Excelsior hoopte op zijn komst, maar Hahn koos voor PEC Zwolle, de bekerwinnaar van vorig seizoen. En eigenlijk is hij nu wel blij met die overstap. "Het heeft goed uitgepakt voor mij. Hier kan ik vlieguren maken. Het belangrijkste is dat ik ga spelen, dus op dit moment is Zwolle een stap vooruit."

In Zwolle is Hahn zonder twijfel eerste keus van trainer Ron Jans. "Daar gaat het om. Minuten pakken en spelen, dat kan ik hier doen. Ik word beter hier, dat merk ik al vanaf de eerste wedstrijd. Tegen PSV was dat, een beter debuut kan je je niet wensen. We wonnen met 3-1, maar ik merkte we dat het allemaal iets sneller ging, dat de spelers wat slimmer zijn."

Zaterdag staat Feyenoord - PEC Zwolle op het programma. Hoewel het verblijf in Rotterdam kort is geweest, wel een speciaal duel voor Hahn. "Ik vind het prachtig om even terug te keren bij mijn werkgever. Bijzonder, maar we moeten het ook niet groter maken dan het is. Het is een mooie wedstrijd, met een extra tintje. En we hebben kans, wij doen het goed tegen de grotere ploegen. Thuis wonnen we van PSV met 3-1 en bij Ajax werd het 0-0. Verdiend ook nog. Feyenoord heeft individueel wel betere spelers, maar als team is PEC Zwolle niet minder," vindt de keeper.

Natuurlijk hoopte Hahn, toen hij de overstap van FC Dordrecht naar Feyenoord maakte, direct te slagen in de Kuip. De Rotterdammer denkt ook dat hij goed genoeg is om eerste doelman bij Feyenoord te worden. Hij vindt ook dat hij die kans verdiende. "Ik vind van wel. Aan de andere kant heb ik nog twee jaar om die kans te krijgen. Mijn droom is nog steeds om eerste keeper bij Feyenoord te worden. Die is niet kapot geschoten. Maar voor nu ben ik heel gelukkig hoe het gelopen is."

De loopbaan van Hahn zit in de lift, toch heeft hij ook met tegenslagen te maken gehad. Met Jong Oranje plaatste hij zich niet voor het EK. "Of dat het schande is? Dat weet ik niet, maar het is wel erg zonde. We hadden een goede eerste fase van de kwalificatie, maar de laatste fase was niet goed. Het kwam er niet uit. We voetbalden niet, dat is juist onze kracht. Als je niet voetbalt wordt het lastig. Dan kan je je niet onderscheiden."

Lees meer over
Kenneth Vermeer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties