Taument: 'Steenvoorden moet meer van zich afbijten'

Taument: 'Steenvoorden moet meer van zich afbijten'

Op de website van Feyenoord staat hij bij de middenvelders ingedeeld, maar de kans is groot dat Matthew Steenvoorden donderdagavond tegen HNK Rijeka als centrale verdediger zijn Europese debuut maakt. „Daar komt hij het best tot zijn recht”, zegt Gaston Taument, die het 21-jarige talent in de C-tjes onder zijn hoede had.

„Daarna ben ik hem nauwlettend blijven volgen en in de jeugdopleiding kom je elkaar sowieso altijd wel weer tegen. Ik ken hem dus al flink wat jaren en Matthew moet vooral het spel voor zich hebben. Bij ons stond hij ook wel eens op het middenveld, maar in het centrum van de verdediging voelt hij zich meer thuis”, aldus de ex-speler van de Rotterdammers.

De kans op een basisplaats voor Steenvoorden is aanzienlijk, omdat Joris Mathijsen en Sven van Beek niet zijn meegereisd naar Kroatië. Terence Kongolo en Khalid Boulahrouz zijn de enige andere twee centrale verdedigers die woensdagochtend in het vliegtuig stapten. De oudste van de twee is pas net weer fit en het is de vraag of hij kan beginnen in het Europa Leagueduel.

Wat Taument betreft is Steenvoorden, die afgelopen zaterdag tegen Heracles zijn debuut maakte, klaar voor het grote werk. „Ik hoop dat hij mag starten, want hij heeft er lang op moeten wachten. Matthew heeft de complete jeugdopleiding doorlopen en werd daarna verhuurd aan Excelsior en vorig seizoen aan FC Dordrecht. Daarom was ik blij dat hij zaterdag eindelijk zijn eerste wedstrijd in Feyenoord 1 speelde.”

Volgens de jeugdtrainer moet Steenvoorden wel leren meer gebruik te maken van zijn kwaliteiten. „Hij is groot en fysiek sterk, maar daar doet hij te weinig meer. Hij moet meer van zich afbijten en agressiever zijn. Alleen al daarom is het goed dat hij nu wellicht tegen een Kroatische ploeg komt te spelen.”

Lees meer over
Khalid Boulahrouz Sven van Beek
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties