Hoop gevestigd op Manu: 'Ik ben een type voor dit soort duels'

Hoop gevestigd op Manu: 'Ik ben een type voor dit soort duels'

Jong Oranje moet vanavond een 0-2 nederlaag goedmaken om zich te kwalificeren voor het EK 2015 in Tsjechië. Het wordt een alles of niets wedstrijd, waarin de Nederlanders moeten hopen op de bevliegingen van Elvis Manu, die vermoedelijk in de punt van de aanval start.

''Ik ben een type voor dit soort wedstrijden. We móeten snel iets forceren. Ik speel op mijn gevoel. Zoek altijd de snelste weg naar het doel'', acht de aanvaller zichzelf klaar voor de klus. Thuis werd er kansloos verloren. ''Maar ik schiet wel na vier minuten op de lat. Ik wil maar zeggen: kansen krijg je altijd. Om ze zenuwachtig te maken, moeten we snel scoren. Dan kunnen er gekke dingen gebeuren'', vertelt hij in het Algemeen Dagblad.

Bij Feyenoord heeft Manutelli, zijn bijnaam, al voor wonderen gezorgd. Morgen willen de fans ook spierballen zien. ''In deze wereld is het verschil tussen de mooie en de lelijke kant niet zo heel groot. Het gaat bij mij nu de goede kant op. Daar ben ik heel blij mee. Ik hoop Jong Oranje ook te kunnen helpen.''

Manu speelde tot de B1 in de spits. ''Onze vaste linksbuiten Christian Stenebome, helaas is hij nooit doorgebroken, vertrok bij ons. Toen ben ik omgeturnd tot linksbuiten. Dat ging eigenlijk best aardig en dus ben ik blijven staan. Maar vanavond telt maar één ding. We moeten doelpunten maken. En op welke positie ik sta, maakt mij dan helemaal niets uit.''

Lees meer over
Elvis Manu
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties