Feyenoord A2 door in beker; moeizame zege B1

Feyenoord A2 heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het bekertoernooi door Hollandia A1 met 0-3 te verslaan. Feyenoord B1 boekte in eigen huis een zwaarbevochten zege op Willem II B1: 2-1. Feyenoord B2 klopte PSV B2 met dezelfde cijfers. Feyenoord C1 verloor in Tilburg met 3-1 van Willem II. C2 had geen kind aan Roda JC: 2-9. Feyenoord D1 kon geen vuist maken in de topper tegen Ajax en verloor met 4-1.

FEYENOORD A2 OVERTUIGEND NAAR KWARFTINALE BEKER

Feyenoord A2 heeft zich zonder veel moeite geplaatst voor de kwartifinale van het bekertoernooi. Op bezoek bij Hollandia A1 werd het 0-3 voor de Rotterdammers, nadat de ploeg van trainer Jan Gösgens drie weken terug op Varkenoord in de competitie ook al te sterk was voor dezelfde tegenstander (9-0). 'We zitten bij de laatste acht, een mooie opsteker', jubelde Gösgens.

De eerste helft was volledig voor Feyenoord. De Rotterdammers creëerden kans op kans en na 17 minuten was het raak. Fabian Korporaal was het meest attent bij een corner. Na een half uur spelen tikte Gerson Pisas de 0-2 binnen uit een rebound, na een goede individuele actie van Djazz Manusama. Acht minuten later maakte Korporaal zijn tweede doelpunt, op aangeven van Jordy Den Hoedt.

Na de pauze kreeg Feyenoord genoeg kansen om de score nog verder uit te bouwen, maar die werden niet verzilverd. Het deerde Gösgens niet zo veel. 'We spelen al wekenlang goed voetbal, zitten echt in een flow. En volgende week wacht Willem II A1, een ploeg die bovenin meedraait. Als we dit goede spel vasthouden, kunnen we ook daar een mooi resultaat behalen', aldus Gösgens.

Hollandia A1 - Feyenoord A2 0-3
17' 0-1 Fabian Korporaal
30' 0-2 Gerson Pisas
38' 0-3 Fabian Korporaal

Opstelling Feyenoord A2: Velanas; Proost, Knoester, Hammouti, Absalem; Korporaal, Pisas, El Hankouri (86' Yalamoglu); Den Hoedt (72' Kingsale), Franse (81' Koomen) en Manusama (46' Van der Putten).

MOEIZAME ZEGE FEYENOORD B1 OP WILLEM II

Feyenoord B1 heeft in eigen huis met 2-1 gewonnen van hekkensluiter Willem II B1. De ploeg van trainer Cor Adriaanse blijft daardoor aan kop in de strijd om de landstitel. Een goede eerste helft legde de basis voor de overwinning op de nog puntloze Tilburgers, zag ook Adriaanse. 'De eerste twintig minuten speelden we heel goed. We kregen genoeg kansen, maar benutten er slechts één van.' Steven Smulder werkte uit een hoekschop van Rashaan Fernandes via een kluts de bal in het doel.

Na twintig minuten zakten de Rotterdammers wat weg en dat had meteen gevolgen. Door een dekkingsfout konden de bezoekers in de 26ste minuut iets terugdoen: 1-1. Niet veel later kwam Feyenoord weer op voorsprong na goed doorjagen op de keeper van Salih Anez, waarna Tarik Fagrach rustig afrondde.

Na rust vielen er geen doelpunten meer. Een steeds onrustiger spelend Feyenoord kreeg in de 50ste minuut via een penalty nog een uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen, maar Fernandes miste. 'Als je die maakt, is het over en uit', aldus Adriaanse. 'Nu hielden we de tegenstander in leven en kon de gelijkmaker nog zomaar vallen. Maar al met al ben ik tevreden met de drie punten en de strijd die we hebben geleverd, al hadden we zo'n wedstrijd natuurlijk met ruimere cijfers moeten winnen.'

Feyenoord B1 - Willem II B1 2-1
12' 1-0 Steven Smulder
26' 1-1
30' 2-1 Tarik Fagrach

Opstelling Feyenoord B1: Ten Hove; Hempenius, Smulder, Knoester, De Sterke; Roffelsen (72' Tilborg), Anez, Janga; Fernandes, Fagrach (54' Robertha) en Chong.

FEYENOORD B2 TE STERK VOOR PSV B2

Feyenoord B2 heeft op Varkenoord een mooie overwinning geboekt op PSV B2. In een spannende wedstrijd waren de mannen van Marcel Koning uiteindelijk met 2-1 te sterk voor de Eindhovenaren. Jordy Wehrmann werd de matchwinnaar bij Feyenoord, dat vooral in de eerste helft uitstekend speelde.

'De gretigheid spatte ervan af', zo zag trainer Koning. We domineerden in de eerste helft, wonnen bijna elke tweede bal en hadden bij rust ook met 3-0 kunnen voorstaan.' Maar dat gebeurde niet. Het bleef slechts bij één treffer van Mohamed Choukoud. Koning merkte dat zijn ploeg aan het begin van de tweede helft op twee gedachten hinkte: doorstoten of consolideren. 'De eerste helft had toch veel kracht gekost en doordat wij niet doordrukten, kreeg PSV meer de overhand.' Dat zou uiteindelijk tot de gelijkmaker leiden.

Feyenoord rechtte de rug en kwam via Jordy Wehrmann weer op voorsprong. Koning: 'En daarna zijn we niet meer in de problemen gekomen. Over het geheel gezien is het een terechte overwinning en vooral ook een mooie.'

Feyenoord B2 - PSV B2 2-1
22' 1-0 Mohamed Choukoud
56' 1-1
68' 2-1 Jordy Wehrmann

Opstelling Feyenoord B2: Evora; Reith, Van Wetten, Van der Pluijm, Malacia; Vente (72' Blesgraaf), Wehrmann, Van Mullem; Toure, Schippers (66' Kubilinskas) en Choukoud (55' De Roy van Zuydewijn).

NEDERLAAG FEYENOORD C1 TEGEN STERK COUNTEREND WILLEM II

Feyenoord is op bezoek bij Willem II tegen een 3-1 nederlaag aangelopen. Twee counters en een fraai binnengekopte corner vlak na rust deden de goed spelende ploeg van trainer Jeffrey Oost de das om tegen de koploper uit Tilburg. 'Zij speelden reactievoetbal en hebben dat fantastisch uitgevoerd', aldus Oost.

Feyenoord begon prima aan de wedstrijd en liet gedurende de eerste helft goed combinatiespel zien. Vooral vanaf links stichtten de Rotterdammers gevaar, maar de voorzetten werden telkens goed weggewerkt door de Tilburgse verdediging. In de eerste minuut na rust moest Feyenoord na een counter van Willem II meteen een tegentreffer slikken. Vier minuten later was het weer raak, deze keer uit een corner die werd binnengekopt. Niet lang daarna viel ook de 3-0, opnieuw uit een counter. Ian Smeulers tekende in de slotminuut nog voor de eretreffer door een penalty te benutten, maar de wedstrijd was toen al gespeeld.

'Na die 2-0 zag je echt dat Willem II vleugels kreeg wanneer ze in balbezit waren,' merkte Oost op. 'We hebben grote delen van de wedstrijd gedomineerd, maar zij straften tot twee keer toe knullig balverlies af met een razendsnel uitgespeelde counter. Al met al is het jammer dat we verloren hebben, maar over het vertoonde veldspel ben ik dik tevreden.'

Willem II C1 - Feyenoord C1 3-1
36' 1-0
40' 2-0
44' 3-0
70' 3-1 Ian Smeulers

Opstelling Feyenoord C1: Ghennem; Geertruida, Lewis (50' Reemst), de Kubber, Loshi; Huijgen, Smeulers, Heijberg; Reboe (42' Van Ewijk), Kalentjev (20' Aslan) en Amadin.

FEYENOORD C2 VERNEDERT RODA JC

Feyenoord heeft op bezoek bij Roda JC een klinkende overwinning behaald. In Kerkrade werd het maar liefst 2-9 voor de Rotterdammers, die met zeven doelpunten voor rust al vroeg afrekenden met de hekkensluiter uit Limburg. 'We speelden erg goed in de eerste helft, het was leuk om naar te kijken', zo zag trainer Edwin de Graaf.

Feyenoord besliste het duel met Roda al snel. Binnen een half uur stond er door treffers van respectievelijk Maroun Azarkan, Crysencio Summerville (2x), Pepijn Doesburg (2x) en Wouter Burger 0-6 op het scorebord. De Graaf zag het met genoegen aan. 'Hoewel Roda een matige tegenstander was, vond ik ons wel heel goed voetballen', aldus De Graaf. 'Het baltempo lag hoog, we creëerden veel kansen en gunden elkaar ook veel de bal.'

In de tweede helft liep het een stuk minder bij de Rotterdammers, maar het duel was toen al lang en breed gespeeld. 'Ik heb de jongens in de rust nog verteld dit vol te houden en niet voor zichzelf te gaan spelen. Maar dat gebeurde helaas toch, waardoor we niet verder konden doordrukken', zo zag De Graaf.

Roda JC C2 - Feyenoord C2 2-9 (1-7)
7' 0-1 Maroun Azarkan
8' 0-2 Crysencio Summerville
13' 0-3 Crysencio Summerville
18' 0-4 Pepijn Doesburg
26' 0-5 Pepijn Doesburg
29' 0-6 Wouter Burger
30' 1-6
33' 1-7 Toshio Lake
44' 1-8 Pepijn Doesburg
50' 2-8
68' 2-9 Pepijn Doesburg

Opstelling Feyenoord C2: Van den Berg; Den Haan, Hall, Hartman (50' Yates), Van Leeuwen; Gunduz (45' De Mooij), Lake (50' Dijksteel), Burger; Summerville (45' El Karbachi), Doesburg en Azarkan.

ONMACHTIG FEYENOORD D1 ONDERUIT BIJ AJAX

Feyenoord D1 heeft zijn eerste nederlaag van het seizoen geleden. De ploeg van Gaston Taument ging op De Toekomst met 4-1 onderuit in de topper tegen Ajax en raakte daardoor ook de koppositie kwijt aan de Amsterdammers. 'Een verdiende uitslag, die ook nog hoger had kunnen uitvallen. Ajax was op alle fronten beter', oordeelde Taument.

De trainer zag zijn ploeg nog wel een flitsende start maken door meteen na de aftrap op voorsprong te komen. Tiago Cukur schoot hoog binnen vanaf de rand van het zestienmetergebied. Twee minuten later kreeg diezelfde Cukur nog een grote kans, maar de lat voorkwam een tweede treffer van de aanvaller. ‘Daarna zijn we de hele wedstrijd niet meer aan voetballen toegekomen', aldus Taument. 'We zijn alleen maar gaan tegenhouden, lieten Ajax het spel maken. En als we de bal hadden, schoten we 'm meteen naar voren.'

Kort voor de pauze viel de gelijkmaker na een misverstand achterin bij Feyenoord. Taument: 'Ik heb de jongens in de rust verteld dat ze hun eigen spelletje moesten spelen, niet alles meteen naar voren weg te schieten, maar het werd in de tweede helft alleen maar minder. Ajax sloeg op de goede momenten toe en we gingen ook nog eens de persoonlijke duels verliezen. Het is nu zaak hiervan te leren. Na de winterstop komen we ze weer tegen en dan hoop ik dat we wél tegen ze zijn opgewassen.'

Ajax D1 - Feyenoord D1 4-1
1' 0-1 Tiago Cukur