Kazim woest op Botteghin: 'Ride or die for my teammates'

Kazim woest op Botteghin: 'Ride or die for my teammates'

Kom niet aan zijn teamgenoten. Feyenoord-aanvaller Colin Kazim-Richards ging zondag even door het lint toen Eric Botteghin een trap gaf in het gezicht van Kenneth Vermeer.

Vele Feyenoorders moesten Kazim-Richards op het bewuste moment - vlak na rust - in bedwang houden. "Ik was kwaad. Als iemand al drie seconden de bal vast heeft, en je hem daarna een schop geeft, dat heeft niets met voetbal te maken", zei de geboren Engelsman na afloop van Feyenoord - FC Groningen (4-0). ''Ride or die for my teammates'', voegde hij er nog aan toe/

'Kijk wat er met Cech is gebeurd'

"Dit was met opzet", ging hij verder. "Dus ik dacht: als dit met met opzet was, hadden we dit net zo goed even buiten het stadion kunnen uitvechten. Dit was levensbedreigend, ik was pissed. Kijk wat er met Petr Cech is gebeurd." Botteghin kwam er uiteindelijk vanaf met een gele kaart.

Kazim-Richards is tevreden over zijn eerste fase in dienst van Feyenoord. Hij is onder de indruk van De Kuip. "Het is nieuw voor mij om telkens in een vol stadion te spelen. Bij mijn vorige clubs zat het soms nauwelijks vol."

'Colin brengt ervaring'

Trainer Fred Rutten moest lachen om de manier waarop Kazim-Richards het legioen in De Kuip bespeelde. "Dat doet hij wel mooi, ja, hij is slim'', grinnikte de coach van de Rotterdammers. "Hij is ervaren en heeft in grote competities gespeeld. Hij weet goed hoe hij met het publiek moet omgaan. Dat is alleen maar positief voor ons."

Met zijn derde competitietreffer opende Kazim-Richards de score tegen FC Groningen, na een mooie combinatie met Lex Immers. "In hun samenwerking zit zeker progressie, maar ook het samenspel met Elvis Manu en Jens Toornstra gaat steeds beter."

"Colin kan heel dominant zijn in de spelersgroep, maar wel met een positieve gedachte, zeker naar jonge jongens. Hij brengt zijn ervaring goed over."

Lees meer over
Elvis Manu Jens Toornstra Lex Immers
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties