Boskamp: 'Ik wil als supporter kunnen janken en kankeren'

Boskamp: 'Ik wil als supporter kunnen janken en kankeren'

Jan Boskamp wordt de afgelopen dagen overladen met interview-verzoeken. De oud-Feyenoorder is al jaren woonachtig in België, waar hij bijna wekelijks de landelijke voetbalwedstrijden analyseert. Hij laat in gesprek met Het Nieuwsblad er geen misverstand over bestaan wie hij vanavond support.

"Ik ben een echte Rotterdammer. Op mijn vierde nam mijn vader me al mee naar de Kuip. Hij was suppoost. We aten vaak een kroketje. Als Feyenoord die dag verloor, dan moest ik die na de wedstrijd weer overgeven. Zo diep zat het toen al. Eens Feyenoord in je bloed zit, gaat het er nooit meer uit. Het is mijn cluppie. Het is een virus. Supporters van Feyenoord worden strontziek als er slechte resultaten uit de bus komen. Maar voor de volgende wedstrijd ben je er toch weer."

Boskamp gaat dan ook nog regelmatig naar Feyenoord kijken. Hij zit er steevast op z'n stek in de tribune. "Ik vraag altijd om dat zitje. Meestal breng ik wat vrienden uit België mee. Ik kom nooit in de boxen. Ik kom naar de wedstrijd kijken en ik wil als een supporter kunnen janken en kankeren", klinkt het.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties