Clasie kent zijn rol: 'Ik zal jongens oppeppen waar nodig is'

Clasie kent zijn rol: 'Ik zal jongens oppeppen waar nodig is'

'De ommekeer zal komen'. Met die bemoedigende woorden eindigde Fred Rutten zijn interview na de bekerzeperd tegen Go Ahead Eagles. Praten, in de spiegel kijken en niet wanhopen zijn de recepten die moeten zorgen dat Feyenoord zich zaterdag revancheert in Deventer. Aanvoerder Jordy Clasie probeert ondertussen zijn rol als captain zo goed mogelijk in te vullen.

"In de kleedkamer vertellen we elkaar de waarheid. Iedereen moet zijn mond open durven doen en zeggen waar het op staat, elkaar vertellen wat er niet goed gaat. Ik zal zelf ook praten en jongens oppeppen waar nodig is'', omschrijft Clasie zijn taak tegenover Sp!ts. ''Dat zal ik de komende dagen zeker gaan doen. Ik moet bij iedereen het koppie weer omhoog krijgen, want als iedereen zijn hoofd laat hangen wordt het alleen maar lastiger om wedstrijden te winnen.

Volledige inzet wordt van elke speler geëist. ''We hebben geen team dat op tachtig of negentig procent drie punten kan pakken. Iedereen moet honderd procent geven en op elke meter voor elkaar strijden, anders komen we er niet. Soms hebben we dat laten zien, maar dat moeten we zien uit te breiden en proberen te vertalen in overwinningen. We kunnen wel blijven zeggen dat we tegen Ajax goed speelden, maar daar hebben we nu helemaal niets meer aan."

Lees meer over
Clasie
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties