Van Hooijdonk: 'Probleem ligt niet in de spits'

Van Hooijdonk: 'Probleem ligt niet in de spits'

Pierre van Hooijdonk ergert zich aan het commentaar dat geleverd op de spitsen van Feyenoord. Het probleem van het scorend vermogen is volgens de oud spits een probleem wat al langer bestaat. De oorzaak ligt niet in de spits.

"Het scorend vermogen is niet alleen dit seizoen een probleem. Dat was vorig jaar al zo," uit Van Hooijdonk zijn onvrede tegenover Voetbal International. "Alleen Pellè en Lex Immers konden goals maken. De rest? Ruben Schaken, Jean-Paul Boëtius en Tonny Vilhena hebben veel te weinig doelpunten gemaakt. En daar komt nog eens bij: als de jongens op de flanken niet in vorm zijn, heeft de spits het moeilijk bij Feyenoord. En dat is dit seizoen ook het geval."

De oud spits van onder meer Feyenoord weigert dan ook de spitsen Mitchel Te Vrede en Colin Kâzim-Richards nu al te beoordelen. "Immers heeft duidelijk de vorm van het afgelopen seizoen nog niet te pakken, maar ook de buitenspelers renderen nog niet zoals het zou moeten. Als die jongens hun draai gaan vinden, zal dat direct terug te zien zijn in het aantal doelpunten. Types als Te Vrede en Kazim-Richards zijn afhankelijk van voorzetten. En pas dan kunnen we de prestaties van de spitsen onder de loep leggen. En niet na een paar wedstrijden."

Lees meer over
Lex Immers
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties