'Kazim lijkt wel wat op Pellè, maar heeft nog een lange weg te gaan'

'Kazim lijkt wel wat op Pellè, maar heeft nog een lange weg te gaan'

De eerste wedstrijden van Colin Kazim-Richards voor Feyenoord geven de supporters goede hoop. De aanvaller scoorde als invaller tijdens zijn debuut tegen Willem II en was zondag ook aardig bezig in de topper tegen Ajax, waarin hij voor het eerst een basisplaats had. Kazim-Richards kreeg nog een paar goede mogelijkheden, maar kon een 1-0 nederlaag van Feyenoord niet voorkomen.

Fred Rutten reageerde nuchter: "Ik word afgerekend op het aantal punten, een aanvaller op zijn doelpunten", zei de coach tegen het ANP. "Als je het zo bekijkt, heeft Kazim dus niet aan de verwachtingen voldaan. Maar hij helpt ons wel in ons spel. Hij is balvaster dan Mitchell (Te Vrede, red.) en is ook wel een beetje te vergelijken met de vorige spits die hier heeft gespeeld." Daarmee doelde Rutten natuurlijk op Graziano Pellè.

Rutten kan alleen maar hopen dat Kazim-Richards het net zo goed zal gaan doen als de Italiaan. "Maar Kazim moet nog leren om als scorend aanspeelpunt voorin te fungeren. Hij heeft nog een lange weg te gaan", concludeerde de oefenmeester. Feyenoord speelt nu twee keer tegen Go Ahead Eagles, in de beker en in de competitie.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties