Manu en Toornstra trefzeker in geheim oefenduel

Manu en Toornstra trefzeker in geheim oefenduel

Doelman Kenneth Vermeer heeft tijdens een geheime oefenwedstrijd zijn debuut voor Feyenoord gemaakt. De ex-Ajacied hield vanmiddag tegen FC Volendam zijn doel schoon: 2-0.

Erwin Mulder (die het door de komst van Vermeer moet doen met een reserverol) liep weliswaar rond op Varkenoord, maar zat niet bij de selectie voor het duel achter gesloten deuren. Mulder kampt nog met rugklachten. Ronald Graafland fungeerde als tweede doelman bij de Rotterdammers.

Vermeer kreeg niet heel veel te doen tegen de formatie uit de Jupiler League, maar vlak voor rust hield de laatste aankoop van Feyenoord knap zijn doel schoon. Oog in oog met Kevin Brands bleef hij lang genoeg op zijn benen staan om redding te brengen op het schot van de Volendammer. In de tweede helft had Vermeer heel even ruzie met de bal, maar omdat er geen tegenstander in de buurt was had het gegrabbel geen consequenties.

Bij de afwezigheid van de (jeugd)internationals Jordy Clasie, Jean-Paul Boëtius en Tonny Vilhena stuurde Fred Rutten zijn ploeg in een 4-4-2-systeem het veld in. Voor de neus van Vermeer stonden de verdedigers Wilkshire, Woudenberg, Mathijsen en Nelom.

Op het middenveld stonden Immers en Toornstra centraal en hielden Schaken en Manu de boel breed. Voorin vormden Te Vrede en Kazim-Richards het aanvalsduo.

Feyenoord won met 2-0 dankzij een benutte strafschop van Manu en een van richting veranderd schot van Toornstra.

Lees meer over
Kenneth Vermeer Elvis Manu Jens Toornstra Lex Immers
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties