De Vrij: 'Ik heb een toptijd gehad bij Feyenoord'

De Vrij: 'Ik heb een toptijd gehad bij Feyenoord'

Feyenoord en Lazio Roma hebben overeenstemming bereikt over de transfer van Stefan de Vrij. De 22-jarige verdediger maakt per direct de overstap naar de Romeinse club, waar hij medisch is goedgekeurd en een contract voor vier jaar tekent. De Vrij speelde vanaf zijn tiende jaar voor Feyenoord en maakte vanaf begin 2010 deel uit van de eerste selectie. Hij had nog een contract tot medio 2015 in De Kuip.

Met zijn transfer naar Lazio komt er voor Stefan de Vrij een einde aan een lang en bijzonder Feyenoord-tijdperk. Op jonge leeftijd maakt hij als jeugdspeler van Spirit indruk tijdens een van Feyenoords Talentendagen op Varkenoord, waarna hij wordt overgeheveld naar de jeugdopleiding van de club. Na het doorlopen van diverse jeugdelftallen ziet de talentvolle verdediger begin 2010 een droom uitkomen, als hij in de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo zijn officiële debuut maakt in het eerste elftal van Feyenoord.

De Vrij weet zijn belofte in te lossen en is na zijn debuut al snel niet meer weg te denken uit de defensie van Feyenoord. Na een korte periode als rechtsback verhuist hij naar het hart van de verdediging, waar hij in de daaropvolgende jaren steevast kan rekenen op een basisplaats. In het seizoen 2012-2013 passeert hij de grens van honderd competitiewedstrijden voor Feyenoord, terwijl hij in datzelfde seizoen zijn officiële debuut maakt voor het Nederlands elftal.

Onder bondscoach Louis van Gaal groeit De Vrij uit tot volwaardig international, waardoor het geen verrassing is dat hij tot de selectie van Oranje behoort voor het WK in Brazilië. Wat begint met een sensationele zege op Spanje (1-5, doelpunt De Vrij) eindigt een maand later met een bronzen medaille na een 0-3 overwinning op het gastland. In alle wedstrijden van Oranje begint De Vrij als basisspeler en hij maakt daarin zo’n grote indruk, dat hij door de FIFA wordt verkozen tot beste verdediger van het toernooi.

Volgens Martin van Geel komt een transfer voor de 19-voudig international op een logisch moment. ‘Stefan heeft vijf seizoenen in de Eredivisie achter de rug en had hier nog een éénjarig contract. Voor hem is dit een mooie vervolgstap in zijn carrière’, zegt de technisch directeur. ‘Lazio heeft veel vertrouwen in Stefan, dat blijkt uit het feit dat zij van begin af aan de enige club zijn geweest die zich concreet voor hem heeft gemeld.’

Van Geel wijst naar de ontwikkeling die De Vrij in De Kuip heeft doorgemaakt. ‘Hij was niet alleen jarenlang een vaste waarde, maar groeide ook uit tot een van de sterkhouders van het elftal. Die ontwikkeling heeft hij doorgezet op het WK in Brazilië, waar zijn prestaties ronduit indrukwekkend waren. Stefan is een jongen van de club en heeft zich altijd met ziel en zaligheid ingezet voor Feyenoord. Wij gunnen hem deze overstap van harte en wensen hem alle succes in Italië.’

De Vrij: ‘Bij mijn keuze voor Lazio Roma ben ik niet over één nacht ijs gegaan. Het is een weloverwogen beslissing, die tot stand is gekomen na veel gesprekken met de clubleiding waar ik een heel goed gevoel aan over hield. Dat goede gevoel is de afgelopen dagen tijdens het afronden van de transfer nog eens bevestigd. Lazio liet echt blijken dat ze me graag wilden hebben en ik ben heel blij dat ik deze stap maak. In Italië hoop ik een nog completere verdediger te worden. Ik ga daar tegen spitsen van wereldniveau spelen, daar ligt een mooie uitdaging. Met deze stap komt er een einde aan een lange periode bij Feyenoord, dat is iets waar ik natuurlijk wel even bij stil sta. Ik ben trots dat ik zo lang deel uit heb gemaakt van zo’n grote club met een geweldige achterban. Ik kijk terug op een toptijd bij Feyenoord.’

Lees meer over
Stefan de Vrij
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties