Boskamp: 'Geduld opbrengen voor doorstroming vanuit jeugd'

Boskamp: 'Geduld opbrengen voor doorstroming vanuit jeugd'

Vanuit Frankrijk bekijkt Jan Boskamp vanavond het Champions League-duel met Besiktas. De tv-analist voorziet een moeilijke wedstrijd. Door het vertrek van enkele sterkhouders en vooralsnog het gebrek aan vervangers wordt het seizoen ook een stuk lastiger, meent Boskamp.

'Je bent er vier kwijt. En misschien dat Jordy Clasie nog weggaat. Dan ben je bijna een half elftal kwijt. Het zal sportief moeilijker worden. Maar je moet geduld opbrengen om vanuit Varkenoord jongens te laten doorstromen en te kijken of je op de markt een aantal goede spelers kan halen', vertelt hij tegenover VI-Radio.

Boskamp had verwacht dat Stefan de Vrij en Daryl Janmaat zouden vertrekken, maar had wel betere clubs in gedachte. 'Van De Vrij had ik verwacht dat hij met Van Gaal mee zou gaan. Omdat Stefan zei dat de Premier League zijn eerste keus zou zijn. Dus het verwondert me wel dat hij naar Lazio is gegaan. Van Janmaat had ik ook verwacht dat hij naar een grotere club zou zijn gegaan.'

Bij Feyenoord zijn ze bezig om het vertrek van Graziano Pellè op te vangen door de komst van Bas Dost. Dat zou Boskamp een goede aanwinst vinden. 'Ik ga ervanuit dat hij er zeker 20 tot 25 inschiet. En hij heeft de juiste mentaliteit om voor ons te spelen', besluit hij.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties