Tachtig minuten voor Martins Indi: 'Dat was een risico'

Tachtig minuten voor Martins Indi: 'Dat was een risico'

Al na negen minuten moest bondscoach Louis van Gaal zijn eerste wissel toepassen in de achtste finale tegen Mexico. Nigel de Jong moest met een lieskwetsuur naar de kant. De trainer bracht Bruno Martins Indi het veld in, een risicootje.

Van Gaal gaf gisteren namelijk nog aan dat Martins Indi enkel kon invallen. Op de persconferentie had de oefenmeester het over een twintigtal minuten. Het werd dus uiteindelijk bijna een volledige wedstrijd. ‘Dat was een risico. Daarom liet ik óók Jonathan de Guzman warmlopen. Mijn hoofd zei echter dat ik Martins Indi erin moest zetten. Ik heb het dus toch gedaan en Bruno was ontzettend blij dat ik hem liet spelen.’

Het restant van de wedstrijd is inmiddels bekend. Mexico leek lange tijd met een 0-1 overwinning Fortaleza te kunnen verlaten, maar Wesley Sneijder en Klaas-Jan Huntelaar (strafschop, red.) bogen de wedstrijd volledig om: 2-1. Oranje speelt op 5 juli de kwartfinale tegen Costa Rica of Griekenland.

Lees meer over
Martins Indi
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties