Beoogd WK-elftal met drie Feyenoorders nipt langs Ghana

Het Nederlands elftal heeft op weg naar het WK in Brazilië zijn tweede oefenduel wel weten te winnen. Na het 1-1 gelijkspel tegen Ecuador werd Ghana in De Kuip met 1-0 verslagen.

Oranje begon met Daley Blind als linksback en Jonathan De Guzman op het middenveld. Ghana, dat zonder de toppers Andre Ayew, Sulley Muntari en Kevin-Prince Boateng startte, werd direct onder druk gezet en al na vijf minuten was het raak. Na een prachtige aanval via Arjen Robben en Wesley Sneijder kon Robin van Persie eenvoudig scoren.

Robben mist kansen

Ook in het vervolg domineerde Oranje en halverwege de eerste helft had het al 3-0 moeten staan, maar Robben miste twee enorme kansen. Hij schoot van dichtbij over en stuitte op doelman Adam Kwarasey.

Nederland gaf verdedigend nagenoeg niets weg en was vlak voor rust opnieuw dicht bij een treffer. Kwarasei keerde echter het schot van Robben. De Ghanezen onderscheidden zich in de eerste helft voornamelijk met enkele harde overtredingen.

Weinig gevaar Oranje

Terwijl Ghana er na rust lustig op los wisselde, hield Louis van Gaal lang vast aan zijn basisteam. Toch was het spel van Oranje in de tweede helft minder goed. Ondanks de aanvallende intenties werden er amper kansen gecreëerd. Alleen Robben, Van Persie en invaller Depay zorgden enigszins voor gevaar.

De Ghanezen zochten in de tweede helft iets meer de aanval. Nederland had defensief zijn zaakjes goed op orde en doelman Jasper Cillessen werd geen moment echt getest. Voor Ghana eindigde het duel met een domper, want Jeremiah Akaminko liep vlak voor tijd een ogenschijnlijk zware blessure op.

Opstelling: Cillessen; Janmaat, De Vrij, Martins Indi, Vlaar, Blind; De Jong, Sneijder, De Guzman; Robben, Van Persie

Eindstand: 1-0
1-0 5' Robin van Persie