Feyenoord A2 pakt tweede prijs tijdens Osmanovski Cup

Feyenoord A2 heeft afgelopen weekend beslag gelegd op de tweede prijs van de Esad Osmanovski Memorial Cup in het Zeeuwse Breskens. Tijdens het toernooi, dat twee dagen duurde, kreeg de ploeg van trainer Jan Gösgens slechts één doelpunt tegen. De finale tegen AZ A1 ging uiteindelijk na een strafschoppenserie verloren. Rody van Putten werd topscorer van het toernooi.

Het toernooi begon voor de Rotterdammers met een wedstrijd van twee keer vijfentwintig minuten tegen het Belgische Club Brugge. Rody van Putten (2x) en Gilberto da Silva zorgden voor een uitstekende 3-0 overwinning. Later op de zaterdag werden ook het Turkse Besiktas (1-0) en ADO Den Haag (1-0) verslagen. Gösgens: ‘Door drie keer te winnen waren we direct geplaatst voor de halve finales. Bijzonder, want door de schoolexamens van de meeste spelers hadden we weinig trainingsarbeid in de benen. Daarom hadden we ook een groot aantal B-junioren meegenomen naar Zeeland.’

In de halve finale moest Feyenoord het opnemen tegen Genk. Na een doelpuntloze wedstrijd nam A2 de penalty’s beter: 8-7. Tim van der Linden stopte de achtste inzet van de Belgen. Het sterke AZ A1, woensdag tegenstander van Feyenoord A1 in de bekerfinale, was in de finale de tegenstander. ‘Een mooie kans om AZ uit te putten voor de finale tegen onze A1, maar ook voor ons een goede test, want zij speelden op volle sterkte’, aldus Gösgens.

Ondanks dat AZ een overwicht had hielden de Rotterdammers goed stand. Toch kwamen de Alkmaarders halverwege de tweede helft op voorsprong, maar Rody van Putten maakte die achterstand vlak voor tijd ongedaan. Gösgens: ‘We zijn één op één gaan spelen en kregen grip op AZ. Ook in de verlenging. Daarin waren we de betere ploeg, maar konden we het net niet vinden.’ In de penaltyreeks was AZ iets gelukkiger.

Gösgens was tevreden over het toernooi. ‘We hebben in het hele toernooi maar één goal tegen gekregen en dat met een jonge ploeg die weinig getraind had. Het klikte. Dat is leuk om te zien.’

Club Brugge onder 19 – Feyenoord A2 0-3