Feyenoord ziet stad- en regiogenoot promoveren

Feyenoord ziet stad- en regiogenoot promoveren

RKC Waalwijk heeft zich niet weten te handhaven in de eredivisie. Na het 2-2 gelijkspel in de nacompetitie tegen Excelsior is de club gedegradeerd uit de eredivisie. De Rotterdammers, die het eerste duel donderdag met 2-0 hadden gewonnen, maken nu de stap naar het hoogste niveau.

Het duel kon bijna niet slechter beginnen voor RKC, want al na vier minuten vond Lars Veldwijk een gat in de defensie van de thuisclub. Nog binnen het half uur verdubbelde Excelsior de marge. Verdediger Sander Fischer kopte vanuit een vrije trap de bal achter de graaiende doelman Arjan van Dijk.

Door doelpunten van Jean David Beauguel en Peter Jungschläger kwam RKC nog in de eerste helft op gelijke hoogte. Dat leek de ploeg van Erwin Koeman nieuw elan te geven, want vanaf de aftrap na de pauze zette Beauguel bijna de 3-2 op het scorebord.

Het spelbeeld golfde daarna op en neer, beide ploegen kregen kansen op een treffer. RKC miste echter het vernuft en geluk om nog zicht te krijgen op een langer verblijf in de eredivisie.

FC Dordrecht promoveert na spannende tweede helft

Lees meer over
Sparta Excelsior
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties