Feyenoord levert naast spelers ook spelsysteem aan Oranje

Feyenoord levert naast spelers ook spelsysteem aan Oranje

Volgens De Telegraaf-journalist Valentijn Driessen neigt bondscoach Louis van Gaal naar een aanpassing van het systeem dat Nederland speelt. Van Gaals vertrouwen in een 4-3-3 formatie zou tanende zijn en daarom overweegt hij om te schakelen naar 5-3-2 met aanvallend ingestelde vleugelverdedigers. In de huidige speelstijl vindt de bondscoach Oranje te voorspelbaar en niet goed genoeg spelen.

In wedstrijden tegen landen uit de mondiale top 25 boekte Nederland geen overwinningen. Bovendien kwamen Robin van Persie, Arjen Robben en Wesley Sneijder daarin te matig uit de verf. Een tactische omzetting zou wat dat aangaat voor verbetering moeten zorgen. Ook het wegvallen van Kevin Strootman heeft Van Gaal extra reden geven om te denken aan een verandering van het spelsysteem op het WK.

De 5-3-2 tactiek met aanvallende backs heeft Van Gaal afgekeken van Ronald Koeman. Die introduceerde die spelwijze uit tegen FC Groningen en dat systeem bleek zo’n drie weken geleden in de ontmoeting met PSV ook succesvol. Feyenoord was in Eindhoven nauwelijks op fouten te betrappen en won met 0-2 in het Philips Stadion: Joris Mathijsen en Daryl Janmaat scoorden voor Feyenoord.

Lees meer over
Oranje
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties