Feyenoord A1 wint met speeltijd voor Slabbekoorn

Feyenoord A1 heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen Roda JC met 0-4 gewonnen. Feyenoord A2 speelde voor de beker uit bij Volendam A1 en verloor met 6-1. In Amsterdam won Feyenoord B2 met 1-2 van AFC B1 en is zodoende een ronde verder in het bekertoernooi. Feyenoord C1 won met 1-4 van NEC/FC Oss C1 en C2 versloeg Willem II/RKC C2 met 1-3. De D1 van Feyenoord moest winnen van Volendam D1 om de volgende ronde in het bekertoernooi te behalen en deed dat overtuigend: 0-6.

FEYENOORD A1 WINT DIK VERDIEND VAN RODA JC

Feyenoord A1 heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen Roda JC met 0-4 gewonnen. In Kerkrade waren de Rotterdammers de betere ploeg. Vooral na rust speelde de ploeg van trainer Roy Makaay bij vlagen goed voetbal.

‘Ik denk dat onze keeper Maarten de Fokkert slechts één schot op doel heeft gehad’, zei Makaay over de krachtsverhoudingen. Feyenoord was duidelijk de betere ploeg en kwam via Bart Nieuwkoop na een half uur spelen op voorsprong. Centrale verdediger Jeff Hardeveld opende met een crossbal op de diepgaande Nieuwkoop, die de keeper met een kopbal wist te verschalken.

Het enige kritiekpunt van Makaay was dat het bal tempo voor rust te laag lag. ‘Roda JC speelde erg verdedigend waardoor wij via snel combinatiespel een opening moesten creëren. Voor rust ging dat moeizaam, maar na de pauze hebben we dat beter gedaan. We konden steeds de vrije man op het middenveld vinden.’

Via doelpunten van Wessel Dammers en Brandon Robinson liep Feyenoord uit naar een ruime 0-4 zege. ‘We zijn geen moment in de problemen geweest en hebben de wedstrijd goed uitgespeeld, al hadden we nog meer doelpunten kunnen maken’, vervolgde Makaay. ‘Wat deze overwinning betekent voor de stand op de ranglijst weet ik niet, maar alles staat nog dicht bij elkaar. Het kan dus na een overwinning of een nederlaag zomaar weer anders zijn. Dat is voor ons ook niet het belangrijkste.’

‘De jongens hebben vandaag bij vlagen uitstekend gespeeld’, besloot de trainer. ‘Daar moet ik ze een compliment voor maken. Dit was een dik verdiende overwinning.’

Roda JC A1 – Feyenoord A1 0-4
31’ 0-1 Bart Nieuwkoop
47’ 0-2 Wessel Dammers
53’ 0-3 Brandon Robinson
77’ 0-4 Wessel Dammers

Opstelling Feyenoord A1: De Fokkert; Cabral, Houben (60’ Van Dorp), Hardeveld, Gronsveld (77’ Korporaal); Dekker, Nieuwkoop (53’ Driebergen), Karsdorp; Robinson (77’ Klooster), Dammers en Idrissi (53’ Slabbekoorn).

FEYENOORD A2 LIJDT ZWARE NEDERLAAG TEGEN VOLENDAM A1

Feyenoord A2 heeft zaterdag met 6-1 verloren van FC Volendam A1. In Noord-Holland beleefde de ploeg van trainer Jan Gösgens een off-day. ‘Het zat vandaag gewoon tegen. Alles wat Volendam aanraakte was een doelpunt. Soms loop je wel eens tegen zo’n wedstrijd aan’, aldus Gösgens.

Junior Albertus had de Rotterdammers na vijf minuten de goede richting op kunnen schieten, maar zijn inzet werd gekeerd door de Volendam-doelman. Wat volgde was een duel waarin Feyenoord bij vlagen liet zien aardig te kunnen voetballen, maar Volendam de ene na de andere mooie goal achter keeper Bob van den Hoek schoot.

Gösgens: ‘Ik denk dat Volendam zeven kansen heeft gehad en er zes van heeft binnen geschoten. Bij rust stonden we 4-0 achter. Maar ik moet zeggen dat we het na de pauze wel aardig hebben opgepakt.’ Via Omar el Baad kwamen de Rotterdammers terug tot 4-1, waarna Rick van der Struis en Gerson Pisas de mogelijkheden kregen de score iets draaglijker te maken. ‘Dat was verdiend geweest, want de 6-1 nederlaag is geflatteerd’, besloot Gösgens.

Volgende week zaterdag speelt Feyenoord A2 de derby tegen Excelsior Rotterdam.

FC Volendam A1 – Feyenoord A2 6-1
9’ 1-0
16’ 2-0
37’ 3-0
41’ 4-0
52’ 5-0
68’ 5-1 Omar el Baad
76’ 6-1

Opstelling Feyenoord A2: Van den Hoek; Proost, Knoester (45’ Ulusoy), Blijham, Go (45’ El Baad); Van der Pijl, De Vos, Kassels (60’ Manusama); Pisas, Albertus (65’ James) en van Eijk (60’ Van der Struis).

FEYENOORD B2 BEKERT VERDER NA ZEGE OP AFC B1

Feyenoord B2 is een ronde verder in het bekertoernooi na een overwinning op AFC B1: 1-2. In Amsterdam kwam de ploeg van trainer Marcel Koning al vroeg op achterstand, maar boog de die tussenstand na rust om in een verdiende overwinning.

Met zes punten uit twee wedstrijden was Feyenoord al zeker van een vervolg in het bekertoernooi. ‘Toch wilden we deze wedstrijd ook winnend afsluiten’, benadrukte Koning. ‘Het is altijd goed om ook dit soort wedstrijden te winnen.’

Tarik Fagrach en de ingevallen Steven Smulder zorgden na de pauze voor de Rotterdamse doelpunten. Smulder was na een kwartier het veld in gekomen voor de geblesseerde Rodney Kongolo, die aan zijn bovenbeen was geraakt. ‘We hebben na rust een en ander omgezet’, zei Koning. ‘Met Clarence Bijl hadden we iets meer diepgang in de ploeg en speelden we met een open rechterkant. Op die manier hebben we voor veel gevaar kunnen zorgen, met een 1-2 zege als eindresultaat.’

‘We speelden niet onze beste wedstrijd, maar pakken wel de punten’, vervolgde de trainer. Ik ben benieuwd welke tegenstander we nu loten. Ik hoop in ieder geval niet op Feyenoord B1, want dat is ook een mogelijkheid. Als we die al treffen, dan mag ik hopen dat het de finale is. Want een wedstrijd tussen twee Feyenoord-elftallen zit niemand op te wachten.’

AFC B1 – Feyenoord B2 1-2
4’ 1-0
51’ 1-1 Tarik Fagrach
64’ 1-2 Steven Smulder

Opstelling Feyenoord B2: Ten Hove; Hammouti (40’ Bijl), Koomen, Knoester, De Sterke; Roffelsen (75’ Elmensdorp), El Hankouri, Kongolo (15’ Smulder); Tilborg, Fagrach en De Jesus (65’ Janga).

VROEGE ACHTERSTAND WEERHOUDT C1 NIET VAN RUIME OVERWINNING

Feyenoord C1 heeft zaterdag in Nijmegen met 1-4 gewonnen van NEC/FC Oss. De ploeg van trainer Jeffrey Oost kwam al vroeg op achterstand doordat keeper Elber Evora mis tastte bij een diepe bal, maar herstelde zichzelf knap door met veel pressie de tegenstander in eigen huis kansloos te laten.

Na een kwartier spelen knikte Jordy Wehrmann uit een vrije trap kopte de gelijkmaker binnen, waarna vlak na rust Tahith Chong voor de Rotterdamse voorsprong zorgde door een voorzet van Boyd Reith op waarde te schatten: 1-2. Oost: ‘We hebben vandaag erg enthousiast gespeeld en verdiend gewonnen. Nadat we vroeg op achterstand kwamen zijn we niet in de war geraakt en hebben we via goed voetbal de tegenstander zeventig minuten lang onder druk gehouden. Zeker na rust kwam NEC niet meer van de eigen helft af.’

Via Joel Piroe en Dominikas Kubilinskas liep Feyenoord uiteindelijk uit naar een eenvoudige 1-4 overwinning. ‘Ik heb de jongens een compliment gegeven. We hebben de hele wedstrijd lang een veldoverwicht gehad en zijn van daaruit kansen gaan creëren. Bij vlagen hebben we prima gespeeld.’

NEC/FC Oss C1 – Feyenoord C1 1-4
2’ 1-0
15’ 1-1 Jordy Wehrmann
42’ Tahith Chong
53’ Joel Piroe
57’ Dominikas Kubilinskas

Opstelling Feyenoord C1: Evora; Reith, Van der Pluijm (40’ Sonneveld), Van Wetten (60’ Saikoen), Malacia (55’ Van den Ende); Wehrmann, Toure (49’ Westerveld), Kubilinskas; Bibuljica (40’ Van Mullem), Piroe en Chong.

FEYENOORD C2 NA PITTIGE WEDSTRIJD LANGS WILLEM II/RKC C2

Feyenoord C2 heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen Willem II/RKC met 1-3 gewonnen. In Tilburg speelde de ploeg van trainer Edwin de Graaf een pittig duel tegen een goed voetballende tegenstander, maar trok uiteindelijk toch aan het langste eind.

‘Ik denk dat wij de betere ploeg hebben’, oordeelde De Graaf na afloop van het duel. De Rotterdammers kwamen via Delpiero Reboe op voorsprong waarna linksachter Ian Smeulers met een geplaatste vrije trap de score verdubbelde.

Na rust zette de thuisclub meer druk op de Feyenoord-defensie. Een spelopvatting waar C2 nog moeite mee heeft, zo zag De Graaf. ‘Als zij druk blijven geven op onze achterhoede willen we nog wel eens te veel achteruit lopen en krijgen we tegendoelpunten. Dat gebeurde vandaag ook, maar we kwamen de moeilijke fase goed door.’ Via de counter stelde Teun Heijberg de Rotterdamse zege veilig door de 1-3 achter de Tilburgse keeper te schieten.

‘Ik heb de jongens gecomplimenteerd met hun spel’, besloot De Graaf. ‘Misschien dat we in sommige fases iets te licht hebben gedacht over deze wedstrijd. Maar uiteindelijk zijn we toch met een prachtig resultaat weggegaan.’

Willem II/RKC C2 – Feyenoord C2 1-3
18’ 0-1 Delpiero Reboe
30’ 0-2 Ian Smeulers
41’ 1-2
58’ 1-3 Teun Heijberg

Opstelling Feyenoord C2: Ghennem; Geertruida, Lewis (62’ Spakman), De Kubber, Smeulers; El Bouchataoui, Heijberg, Huijgen; Van Eijk (55’ Reemst), Reboe (60’ Eddahchouri) en Amadin.

OVERTUIGENDE ZEGE VOOR FEYENOORD D1 IN BEKERTOERNOOI

Feyenoord D1 heeft zaterdag FC Volendam op eigen veld met 0-6 verslagen. In de derde bekerwedstrijd liep de ploeg van trainer Gaston Taument na rust uit naar een ruime overwinning.

‘We waren vandaag wel wat slordig’, vond Taument na afloop van de derde overwinning in het bekertoernooi. ‘We kwamen al vroeg op voorsprong, maar vergaten voor rust afstand te nemen van Volendam. Gelukkig maakten we na rust wel de kansen af en konden we met een verdiende zege terug naar Rotterdam.’

Spits Pepijn Doesburg zette Feyenoord al na twee minuten op voorsprong door alert te reageren nadat een schot van Kai Verbeek op de lat belandde. Na de thee liepen de Rotterdammers uit naar een ruime zege. Taument: ‘Wij hebben ook tegen dit team gespeeld in de competitie en ook toen hadden we weinig problemen met Volendam. Vandaag bleek dat precies hetzelfde te zijn. Ik ben benieuwd wie we nu treffen, hopelijk een uitdagende tegenstander.’

Zaterdag speelt D1 voor de competitie uit tegen ADO Den Haag terwijl AZ, een concurrent om de bovenste plaatsen, tegen Ajax speelt.

FC Volendam D1 – Feyenoord D1 0-6
2’ 0-1 Pepijn Doesburg
38’ 0-2 Maroun Azarkan
39’ 0-3 Wouter Burger
40’ 0-4 Toshio Lake
51’ 0-5 Ravi Yates
54’ 0-6 Mohammed El Karbachi

Opstelling Feyenoord D1: Van den Berg; Hogenboom, Jurrien Maduro, Quinten Maduro, Hartman; Verbeek (46’ Dijksteel), Burger, Yates; Summerville (48’ El Karbachi), Doesburg (48’ Lake) en Azarkan (46’ Gunduz).