Politiek heeft vragen over 'verhuizing' trainingscomplex

Politiek heeft vragen over 'verhuizing' trainingscomplex

Het nieuws dat de trainingsaccommodatie van Feyenoord begin 2015 vermoedelijk moet verhuizen naar de zuidkant van Varkenoord heeft wenkbrauwen doen fronsen in de Rotterdamse politiek. 'Wij hebben er geen geld voor en Feyenoord ook niet', zegt D66-raadslid Brenda Dirkse in het Rotterdams Dagblad.

De gemeente wil in 2015 een begin maken aan de bouw van Sportcampus Rotterdam. Dat houdt in dat de huidige trainingsvelden van Feyenoord én de jeugdopleiding plaats moeten maken voor de breedtesport. De profclub moet zich dan elders gaan faciliteren.

Leefbaar Rotterdam heeft enkele vragen voor wethouder Antoinette Laan. 'Stel dat het Feyenoord niet lukt om het nieuwe trainingscomplex te betalen. Wat zijn dan de consequenties voor de sportcampus?' De PvdA sluit niet uit dat de stad een steentje moet bijdragen. 'We moeten creatief meedenken met de club. Dit is een gezamenlijk probleem.'

Een woordvoerster bevestigt in de ochtendkrant dat Laan reeds in gesprek is met Feyenoord om over de problematiek te praten.

Lees meer over
Politiek
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties