Bakkal: 'Het kwam er voetballend niet uit vandaag'

Otman Bakkal heeft zondag zijn rentree gemaakt in het eerste elftal van Feyenoord. De aanvallende middenvelder kreeg in het thuisduel met Heracles Almelo zijn eerste speelminuten sinds zijn terugkeer in De Kuip. Dat er desondanks geen glimlach vanaf kon na zijn eerste eredivisiewedstrijd sinds mei 2012, had alles te maken met het teleurstellende resultaat van Feyenoord (1-2). ‘Het kwam er voetballend niet uit vandaag’.

Het scheelde niet veel of Bakkal was tijdens zijn rentree direct van waarde geweest voor Feyenoord. Na breed leggen van Immers leek de middenvelder in kansrijke positie te komen voor de gelijkmaker, maar hij kwam niet goed uit met zijn passen. ‘Het is moeilijk om in te vallen, zeker als je een achterstand moet goedmaken’, zei Bakkal. ‘We hebben niet goed gespeeld, maar vooral in de eerste helft wel veel kansen gecreëerd. Daar maakten we net als vorige week tegen Go Ahead Eagles geen gebruik van. Daarom hebben we deze nederlaag aan onszelf te wijten.’

Evenals Bakkal verwees ook Jean-Paul Boëtius naar de opgelegde mogelijkheden die Feyenoord met name in de openingsfase kreeg. ‘Na tien minuten moeten we met 2-0 voor staan’, baalde de aanvaller, die kort voor rust met een fraaie treffer voor de gelijkmaker zorgde. ‘Als je zelf de kansen niet afmaakt, zul je zien dat ze er aan de andere kant wel in gaan. Het spel in de openingsfase is het enige positieve dat we uit dit duel kunnen halen, maar dit verlies is heel zuur.’

Volgens Ruben Schaken was de nederlaag in de eigen Kuip extra zuur omdat Feyenoord daardoor de kans liet liggen om het weekend als koploper af te sluiten. ‘In de afgelopen seizoen is het vaker voorgekomen dat we een goede stap konden zetten richting de koppositie’, wist de rechteraanvaller, die na een uur spelen Samuel Armenteros verving. ‘Vandaag hebben we het vooral in de eerste helft laten liggen, maar ook na de 1-2 hadden we nog kans op in elk geval de gelijkmaker. Helaas was het steeds net niet voor ons.’

Klik hier om de spelers te beoordelen met een cijfer.