A2 wint overtuigend; B1 nipt langs ADO Den Haag

De jeugdopleiding van Feyenoord kent een goed weekend. Feyenoord A2 won de competitiewedstrijd tegen NAC Breda met overtuigende cijfers: 1-5. De B1 was op Varkenoord met een minimale marge te sterk voor ADO Den Haag. Slabbekoorn, die nog een strafschop miste in het duel, en Roberta bezorgden de jeugdploeg een 2-1 overwinning. Feyenoord B2 zegevierde in de stadsderby tegen Sparta, terwijl ook de C1 en de C2 niet veel moeite hadden met hun tegenstanders.

FEYENOORD A2 HERSTELT ZICH NA MOEIZAAM BEGIN

Feyenoord A2 heeft zaterdag de lastige uitwedstrijd tegen NAC Breda A1 met 1-5 gewonnen. De ploeg van trainer Jan Gösgens werd in de openingsfase flink onder druk gezet, maar herstelde zich knap door na rust uit te lopen naar een 1-5 overwinning.

‘NAC stopte ontzettend veel energie in de wedstrijd’, begon Gösgens. ‘Wij hadden daar geen goed antwoord op en kwamen nauwelijks onder hun pressie uit. Dat resulteerde in een verdiende 1-0 voorsprong voor NAC.’

Halverwege de eerste helft kreeg Feyenoord meer grip op het duel en Junior Albertus was met twee grote kansen dichtbij de gelijkmaker. Dat Feyenoord met een gelijke stand de kleedkamer op zocht was te danken aan Gilberto da Silva, die vlak voor rust een vrije trap op in de bovenhoek schoot: 1-1.

De tweede helft was helemaal voor Feyenoord. Twee minuten na rust speelde Junior Albertus ploeggenoot Milton Klooster met een fraai hakje vrij, waarna Klooster de bal achter de NAC-keeper schoot. Gilberto da Silva maakte er na een uur spelen zelfs 1-3 van door de bal van afstand hard tegen het net te knallen. Via Gerson Pisas en Robbert de Vos (penalty) liepen de Rotterdammers vervolgens uit naar een 1-5 zege.

Gösgens: ‘Een heel knappe overwinning. Zeker gezien de openingsfase waarin we veel moeite hadden met de spelopvatting van NAC. Maar we hebben ons daar knap onderuit gevoetbald en uiteindelijk verdiend gewonnen na een uitstekende tweede helft. We stappen met een heerlijk gevoel de bus in.’

NAC A1 – Feyenoord A2 1-5
18’ 1-0
40’ 1-1 Gilberto da Silva
47’ 1-2 Milton Klooster
56’ 1-3 Gilberto da Silva
70’ 1-4 Gerson Pisas
73’ 1-5 Robbert de Vos (strafschop)

Opstelling Feyenoord A2: Van der Linden; Ulusoy, Van Dorp, James, Proost; El Baad (63’ Van der Struis), Da Silva, De Vos; Klooster (60’ Van Eijk), Albertus (70’ Van der Pijl) en Pisas (65’ Van Putten).

FEYENOORD B1 VERSLAAT ADO DEN HAAG PAS IN LAATSTE MINUUT

Feyenoord B1 heeft zaterdag op eigen veld met 2-1 van ADO Den Haag B1 gewonnen. De ploeg van trainer Cor Adriaanse boog de opgelopen achterstand in de slotfase om in een overwinning.

De Rotterdammers speelden een goede openingsfase tegen het stugge ADO Den Haag en hadden via Marlon Slabbekoorn, Rashaan Fernandes en Jari Schuurman goede kansen om op voorsprong te komen. ‘Helaas konden we die kansen niet benutten’, aldus Adriaanse, die zag dat keeper Thodorie Velanes twee keer goed ingreep bij een Haagse tegenaanval.

Na de rust kwam Feyenoord sterk uit de kleedkamer en trok meteen het initiatief naar zich toe. Adriaanse: ‘ADO wachtte op balverlies aan onze kant en probeerde er via hun snelle mensen uit te komen. Dat gebeurde ook na een uur spelen. Wij leden balverlies op het middenveld en ineens stond ADO vrij voor onze keeper.’

‘De 0-1 was een tegenvaller’, vervolgde Adriaanse. ‘Maar we zijn niet bij de pakken neer gaan zitten en zijn gewoon blijven voetballen.’ Marlon Slabbekoorn zorgde enkele minuten later voor de gelijkmaker en kreeg vijf minuten voor tijd vanaf de penaltystip de uitgelezen mogelijkheid de Rotterdammers op voorsprong te schieten. Zijn inzet werd echter gekeerd.

In de laatste minuut zorgde spits Nigel Robertha er alsnog voor dat de drie punten in Rotterdam bleven. Adriaanse: ‘Ik heb de jongens gecomplimenteerd met hun wedstrijdinstelling. We zijn tot het laatst toe, en zelfs na een gemiste strafschop, blijven geloven in een goed resultaat. En de zege is ook verdiend.’

Feyenoord B1 – ADO Den Haag B1 2-1
61’ 0-1
67’ 1-1 Marlon Slabbekoorn
80’ 2-1 Nigel Robertha

Opstelling Feyenoord B1: Velanes; Koomen, Van der Meer, Verdonk, Absalem; Van Haaren, Schuurman, Slabbekoorn; Fernandes, Robertha en Den Hoedt (70’ Kingsale).

FEYENOORD B2 HEER EN MEESTER TEGEN SPARTA

Feyenoord B2 heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam B2 met 3-0 gewonnen. De stadgenoot was op Varkenoord geen partij voor de ploeg van trainer Marcel Koning. ‘We waren heer en meester op het veld’, zei Koning.

Na achttien minuten brak Shurendo Janga de wedstrijd open door op aangeven van Mohammed El Hankouri de 1-0 achter de Sparta-keeper te schieten. Koning: ‘Deze eerste helft was een van de betere van dit seizoen. Er was veel beweging op het middenveld en in de aanval en we gunden elkaar de bal. Ik heb echt genoten.’

Het duurde tot de 65ste minuut tot het veldoverwicht ook daadwerkelijk in de score tot uiting kwam, toen Steven Smulder de bal in de verre hoek krulde. ‘We werden na de openingsgoal iets slordiger, hetzelfde wat vorige week ook gebeurde. We kwamen niet meer goed door de Sparta-defensie heen. Maar positief is dat we geen kans hebben weggegeven. We zijn echt geen moment in de problemen geweest’, aldus Koning. Uiteindelijk bepaalde de ingevallen Ryan Tilborg de eindstand op 3-0.

Koning: ‘Al met al ben ik tevreden over wat de spelers vandaag hebben laten zien. Zeker in de eerste helft was het echt leuk om naar te kijken.’

Feyenoord B2 – Sparta Rotterdam B2 3-0
18’ 1-0 Shurendo Janga
65’ 2-0 Steven Smulder
77’ 3-0 Ryan Tilborg

Opstelling Feyenoord B2: Bijlow; Bijl (74’ Saikoen), Sinteur, Kongolo, Knoester; Smulder, Korporaal, Janga; El Hankouri, Fagrach (65’ Roffelsen) en Anez (60’ Tilborg).

FEYENOORD C1 HAALT FLINK UIT TEGEN MVV

Feyenoord C1 heeft zaterdag flink uitgehaald tegen MVV C1. In Maastricht wonnen de Rotterdammers met maar liefst 1-6. Met name in de eerste helft had trainer Jeffrey Oost genoten van het spel van zijn ploeg. ‘Dit was onze beste wedstrijd tot nu toe’, zei Oost.

‘Iedereen was vandaag in beweging’, loofde Oost zijn spelers. ‘Er waren ontzettend veel lopende mensen en de middenvelders gaven de steekballen precies op het juiste moment. Dat resulteerde uiteindelijk in een verdiende 0-4 ruststand. Ik denk dat MVV één keer op doel heeft geschoten, maar Elber Evora hield zijn doel schoon.’

Na rust zorgde Dylan Vente en Tyrell Malacia ervoor dat de Rotterdammers uitliepen naar een 0-6 voorsprong, waarna Feyenoord de teugels liet vieren. Oost: ‘De laatste twintig minuten zakte de concentratie wat weg waardoor MVV wat meer aan de bal kwam. Wij werden slordiger en wilden te gehaast een doelpunt maken. Dat kwam de wedstrijd niet ten goede, maar het duel was toch al beslist.’

‘Ik heb mijn ploeg vandaag een groot compliment gemaakt, want we speelden bij vlagen geweldig voetbal. Ik heb echt genoten’, besloot Oost, die MVV na een uur spelen nog wel de eretreffer langs de ingevallen keeper Wouter Beukers zag schieten. ‘Dat is het enige smetje op deze wedstrijd.’

MVV C1 – Feyenoord C1 1-6
6’ 0-1 Joel Piroe
14’ 0-2 Cheik Toure
27’ 0-3 Joel Piroe
33’ 0-4 Tahith Chong
40’ 0-5 Dylan Vente
42’ 0-6 Tyrell Malacia
60’ 1-6

Opstelling Feyenoord C1: Evora (35’ Beukers); Reith, Sonneveld (40’Kubilinskas), Van Wetten, Malacia; Toure, Wehrmann, Vente; Chong, Piroe en Bibuljica (45’ Westerveld).

FEYENOORD C2 REKENT IN TWEEDE HELFT AF MET RODA JC

Feyenoord C2 heeft zaterdag met 0-3 gewonnen van Roda JC C2. In Kerkrade speelde de ploeg van trainer Edwin de Graaf een matige eerste helft, maar rekende na rust overtuigend af met de Limburgers.

‘Voor rust speelden we slordig. We maakten te veel foute beslissingen in het veld en speelden de bal in een veel te laag tempo rond’, zei De Graaf. ‘In de rust heb ik aangegeven dat we in een hoger tempo moesten spelen en dat Roda JC dan vanzelf een keer zou bezwijken. En dat gebeurde ook.’

Rodney Huijgen opende de score in de veertigste minuut door op aangeven van Delpiero Reboe de bal van buiten het strafschopgebied in de verre hoek te schieten: 0-1. Vervolgens zorgden Benjamin Reemst en Nelson Amadin voor de 0-3 eindstand. De Graaf: ‘Vooral het doelpunt van Nelson was mooi. Die schoot de bal na een individuele actie via de onderkant van de lat in de kruising.’

De trainer was na afloop erg tevreden over de tweede helft van zijn team. ‘Toen kon je bij vlagen zien dat we goed kunnen voetballen op het moment dat we elkaar de bal gunnen. Daar kunnen we de komende week op verder bouwen.’

Dinsdagochtend om 9.30 uur speelt C2 een oefenwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Aarhus.

Roda JC C2 – Feyenoord C2 0-3
40’ 0-1 Rodney Huijgen
44’ 0-2 Benjamin Reemst
53’ 0-3 Nelson Amadin

Opstelling Feyenoord C2: Ghennem; Rashiti, De Kubber, Smeulers (50’ Heijberg), Loshi (10’ Huijgen); Geertruida, Reemst, El Bouchataoui; Spakman, Eddahchouri en Reboe (45’ Amadin).