Schaken: \'Ik had een goede dag\'

Ruben Schaken drukte donderdagavond nadrukkelijk zijn stempel op het duel met FC Dordrecht. De international was de afgelopen periode op zoek naar zijn topvorm, maar liet tijdens de bekeravond in De Kuip zien hoeveel waarde hij voor Feyenoord kan hebben. Nadat hij in de eerste helft al een aantal keer dreigend was opgedoken voor het vijandelijke doel, besliste de aanvaller met Feyenoords tweede treffer de wedstrijd. ‘Ik had een goede dag vandaag’, reageerde Schaken na afloop tevreden.

Aan het doelpunt van Schaken ging een sterke individuele actie vooraf. De aanvaller bleef sterk aan de bal, passeerde zijn directe tegenstander en schoof de bal met links onhoudbaar in de korte hoek. ‘Ik ben blij met mijn eigen prestatie van vanavond, maar ik werd ook goed bediend door mijn ploeggenoten. De laatste weken ging het moeizaam, ik heb niet altijd gebracht wat ik kan brengen. Toch ben ik rustig gebleven. Ik weet wat ik kan en was vanavond geprikkeld om dat te laten zien.’

Voor Samuel Armenteros kreeg het bekerduel met FC Dordrecht op de valreep nog een speciaal tintje. De van Anderlecht gehuurde aanvaller tekende in blessuretijd voor zijn eerste officiële doelpunt voor Feyenoord. Op aangeven van Sven van Beek schoot hij de bal knap achter doelman Warner Hahn, waarmee hij de eindstand op 3-0 bepaalde. ‘Ik heb een tijdje moeten wachten op mijn eerste goal’, glimlachte Armenteros. ‘Nu ik deze heb gemaakt, hoop ik natuurlijk dat er meer volgen.’

Armenteros was gematigd tevreden over de wijze waarop Feyenoord afrekende met FC Dordrecht. ‘We moesten even op gang komen. Af en toe konden zij gevaarlijk worden, maar in de laatste fase van de wedstrijd hebben we het goed uitgespeeld. Het belangrijkste is dat we ons hebben geplaatst voor de volgende ronde van het bekertoernooi.’