Armenteros: \'We moeten altijd durf blijven tonen\'

Armenteros: \'We moeten altijd durf blijven tonen\'

Ronald Koeman onderschat periodekampioen FC Dordrecht niet in het bekerduel van vanavond. De oefenmeester stuurt gewoon zijn beste elf het veld in om 20.45 uur. 'Het lijkt er inderdaad op dat de trainer voor duidelijkheid kiest', ziet ook Samuel Armenteros in het Algemeen Dagblad.

Het vasthouden aan de basiself lijkt ook ingegeven door het povere veldspel van Feyenoord. 'Ons positiespel verloopt nog stroef', bevestigt Armenteros. 'De reden? Die is vaak simpel: als iets tweemaal is mislukt, wagen voetballers vaak geen derde poging meer. Terwijl als dat wel gebeurt en het lukt gewoon het de vierde, vijfde en zesde keer ook goed gaat. Met andere woorden: we moeten altijd durf blijven tonen.'

De rechterspits zelf speelde in zijn eerste wedstrijden in het rood-witte shirt beter dan in de laatste confrontaties met NEC en FC Utrecht, vindt Koeman. Bovendien mag de omschakelijk bij balverlies wel wat sneller bij de Zweed. 'Toch verloor ik zondag niet één keer de bal', countert de aanvaller. 'Ik vind niet dat ik tegen FC Utrecht een slechte wedstrijd heb gespeeld. Toen ik bij Feyenoord arriveerde, waren de verwachtingen mischien iets lager.'

Vermoedelijke opstelling: Mulder; Janmaat, Mathijsen, Martins Indi, Nelom; Clasie, Immers, Vilhena; Armenteros, Pellè en Boëtius.

Lees meer over
Lex Immers
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties