Hoorzitting over voetbalbeleid gemeente mét supporters

Hoorzitting over voetbalbeleid gemeente mét supporters

Het voetbalbeleid van de gemeente Rotterdam en de politie komt over ruim twee maanden ter sprake in een raadscommissie. Burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft coalitiepartij D66 - die daar een voorstel over indiende - toegezegd een hoorzitting te organiseren over de verstoorde relatie tussen club, supporters en politie. Dat meldt het Rotterdams Dagblad vandaag.

Ook supporters van Feyenoord moeten welkom zijn bij het discussiemoment. Twee aanhangers van de Eredivisionist diende onlangs een klacht in tegen de Mobiele Eenheid, omdat zij zonder enige aanleiding met de wapenstop werden bewerkt na de verloren wedstrijd in de Europa League tegen Kuban Krasnodar.

Aboutaleb verdedigde gisteren in de raadszaal ook zijn besluit over het niet toestaan van Ajax-fans bij de Klassieker van dit seizoen. De ambtenaar meent dat Feyenoorders zich niet aan de afspraken hebben gehouden. 'Wij zijn er niet op uit om voetbalfeestjes te verstoren, maar verwachten wel wat terug.'

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties