Van Gaal ontevreden over spel van Stefan de Vrij

Van Gaal ontevreden over spel van Stefan de Vrij

Stefan de Vrij speelde vrijdag een ongelukkige wedstrijd voor Oranje tegen Estland (2-2). Dat erkent bondscoach Louis van Gaal, die ook niet tevreden was over het optreden van aanvaller Jeremain Lens.

'Na die eerste goal van Estland ebde het vertrouwen weg bij sommige spelers, die konden daarna niet meer goed opbouwen", tekent het ANP op uit de mond van de oefenmeester. "Ik heb De Vrij gewisseld vanwege zijn verminderde vertrouwen. Hij durfde de vrije ruimte niet meer te bespelen, waardoor we in de problemen kwamen en veelvuldig balverlies leden.'

Ook Lens werd gewisseld. Hij speelde als linksbuiten, de positie waarop hij ook actief is bij Dinamo Kiev. "Daardoor kon Arjen Robben weer op zijn favoriete positie op rechts spelen. Robben deed dat goed, Lens niet. In de eerste helft hebben we veel kansen gemist en in de tweede helft hebben we slecht gespeeld. Al vond ik wel dat we tot het laatste fluitsignaal zijn blijven vechten."

Lees meer over
Oranje Stefan de Vrij
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties