Van Gaal over Mathijsen: 'Het doet me erg veel pijn'

Van Gaal over Mathijsen: 'Het doet me erg veel pijn'

Bondscoach Louis van Gaal riep Wesley Sneijder en Nigel de Jong niet op voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Estland en Andorra, terwijl ook Joris Mathijsen niet hoefde te rekenen op een uitnodiging. Sneijder en De Jong zaten om verschillende redenen al enige tijd niet meer bij de selectie van Oranje, maar voor Mathijsen was het de eerste keer dat hij niet is opgeroepen.

“Ik heb nu ook bijvoorbeeld Mathijsen laten afvallen”, begint Van Gaal zijn verhaal tegenover Ons Oranje. “Dat doet me erg veel pijn. Het is een ex-speler van mij bij AZ, weliswaar heel kort, maar daar heb ik een hele goede band mee. Het is de eerste keer dat ik hem heb laten vallen.”

De 33-jarige Mathijsen, goed voor 83 interlands, was de voorbije wedstrijden geen basisspeler meer bij Feyenoord. Of dat de reden is van het negeren? “Dat is onder meer de reden, maar niet de enige reden. Maar dat vertel ik hem liever zelf”, besluit Van Gaal.

Lees meer over
Oranje Mathijsen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties