'Europees verdedigen' vormt groot probleem voor Feyenoord

donderdag 29 augustus 2013 09:26 20.495 keer bekeken 116 reacties Pro Shots

Het verschil tussen verdedigers uit de Eredivisie en die van clubs uit andere Europese competities werd in de heenwedstrijd van Feyenoord tegen Europa League-tegenstander Kuban Krasnodar pijnlijk duidelijk. Graziano Pellè kon geen potten breken doordat twee boomlange mandekkers er constant kort op zaten. Kuban-spits Ibrahima Baldé kreeg echter meer ruimte en tekende voor het enige doelpunt in de wedstrijd.

'De verdedigers van de andere teams hebben vaak veel meer ervaring en zijn fysiek veel sterker', schetst Feyenoord-trainer Ronald Koeman een algemeen beeld in Spitsnieuws. 'Bij ons in Nederland zijn spelers uit de defensie een stuk jonger en ligt de nadruk op de opbouw en de inspeelpass. Alles moet goed verzorgd zijn, terwijl ze in het buitenland juist graag zien dat de ruimtes klein worden gehouden.'

De coach neemt zijn laatste linie echter direct in bescherming. Feyenoord treedt vanavond vermoedelijk aan met het zelfopgeleide centrale verdedigingsduo Stefan de Vrij - Bruno Martins Indi 'Ik ken niet alle trainingsmethoden op Varkenoord, maar persoonlijk vind ik dat een verdediger zich in eerste instantie moet richten op zijn verdedigende taken. Wat dat betreft vind ik het bij ons nog allemaal wel meevallen.

Het 'Europese verdedigen' lijkt vanavond dan ook het grootste probleem op te leveren voor Feyenoord. Kuban Krasnodar zal zich - gesteund door haar 1-0 voorsprong - terugtrekken en proberen toe te slaan in de counter. Spits Pellè zal geen meter cadeau krijgen van zijn 1.94 en 1.95 meter lange bewakers. 'Het is niet te hopen dat we alleen afhankelijk zijn van Pellè, want dan gaan we het niet redden', weet Koeman dan ook.

Gerelateerd nieuws
116 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 0 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 72612 leden - Op dit moment zijn 678 mensen actief, waarvan 185 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved