Vroege treffer levert niets op in Klassieker

zondag 18 augustus 2013 14:13 13.076 keer bekeken 425 reacties Pro Shots Bron: Feyenoord.nl

Feyenoord kent haar aller slechtste competitiestart aller tijden. De Rotterdammers verloren ondanks een vroege voorsprong de Klassieker tegen Ajax: 2-1. Ronald Koeman en zijn mannen zijn daardoor nog puntloos na drie speelronden. Samuel Armenteros debuteerde na zeventig minuten bij Feyenoord.

Feyenoord komt net tekort in Klassieker
 
Feyenoord staat na de Klassieker van zondag nog altijd met lege handen in de eredivisie. Tegen Ajax kwam de ploeg van Ronald Koeman vroeg in de wedstrijd weliswaar op voorsprong via Graziano Pellè, maar twee goals van Kolbeinn Sigthorsson voor rust brachten de thuisploeg de overwinning. Samuel Armenteros maakte als
invaller zijn debuut voor Feyenoord, terwijl Sven van Beek zijn eerste competitiewedstrijd speelde.
 
Dat Ronald Koeman ervoor koos om in Amsterdam met een tweespitsensysteem aan de wedstrijd te beginnen, zei veel over de strijdwijze die de trainer voor zijn ploeg voor ogen had. Feyenoord liet zich bij balverlies ver inzakken, terwijl in balbezit vaak spits Pellè via de lange bal werd gezocht. Die kon op zijn beurt de combinatie zoeken met de snelle Ruben Schaken of de aansluitende Lex Immers.
 
Die tactiek bleek in de openingsfase prima uit te pakken. Terwijl Ajax nog nauwelijks in het spel was voorgekomen, greep Feyenoord ook brutaal de voorsprong via Pellè. De spits gaf de bal het laatste zetje, nadat Joris Mathijsen een vrije trap van Ruud Vormer terug voor het doel had gebracht.
 
Feyenoord had zo de gewenste goede start te pakken, maar wist het goede spel uit de beginfase na de goal van Pellè geen passend vervolg te geven. Weliswaar stond de organisatie goed in het vervolg van de eerste helft, alleen wist Feyenoord de bal nauwelijks nog in de ploeg te houden. Zodoende werd Feyenoord steeds verder terug op eigen helft gedrukt, met na een half uur spelen de gelijkmaker als resultaat. De thuisploeg kreeg daarbij hulp van scheidsrechter Björn Kuipers, die Victor Fischer beloonde met een strafschop terwijl er van contact met Ruud Vormer geen sprake was geweest. Kolbeinn Sigthorsson had daar echter geen boodschap aan en schoot vanaf elf meter raak.
 
Daarmee werd Ajax terug in het zadel geholpen en wist Feyenoord dat er een lastig laatste kwartier voor rust zou aanbreken. De ploeg van Koeman beperkte zich in die fase vooral tot verdedigen, al kon niet voorkomen worden dat Ajax nog in de eerste helft op voorsprong kwam. Waar Feyenoord lange tijd defensief de zaak prima op orde had, werd een zeldzame fout achterin direct afgestraft door Sigthorsson. De spits ontsnapte even aan het oog van zijn bewaker ontsnapte en kopte krap tien minuten voor rust raak.
 
Feyenoord speelde de tweede helft met meer rust in het spel. Ondanks de achterstand proefde de ploeg dat er iets te halen viel in de Arena, waar Ajax verre van foutloos speelde. Feyenoord kreeg steeds vaker de kans de aanval te zoeken, alleen ontbrak het aan de juiste dosis creativiteit om de defensie van Ajax serieus in problemen te kunnen brengen. Tot aan de slotfase wist zodoende alleen Pellè nog eenmaal gevaarlijk te worden, door uit een voorzet van Schaken in het zijnet te koppen.
 
De laatste twintig minuten speelde Feyenoord in een driespitsensysteem, met de debuterende invaller Armenteros vanaf linkerkant. De omzetting had weinig effect op het spelbeeld, want beide ploegen bleven tot aan de slotminuut gelijk opgaan, zonder dat er nog grote kansen te zien waren.
 
Ajax – Feyenoord 2-1
Scoreverloop:
6’ 0-1 Pellè
31’ 1-1 Sigthorsson (strafschop)
37’ 2-1 Sigthorsson
 
Scheidsrechter: Kuipers
 
Geel: Eriksen (Ajax), Vormer, Mulder, Immers, Vilhena (Feyenoord)
 
Opstellingen:
Ajax: Vermeer, Ligeon (88’ Van der Hoorn), Alderweireld, Moisander, Blind; Poulsen, Eriksen, Schöne (78’Serero); Krkic (68’ Hoesen), Sigthorsson en Fischer.
Feyenoord: Mulder; Van Beek, Mathijsen (86’ Te Vrede), Martins Indi, Nelom; Vilhena, Clasie, Vormer, Immers (69’ Armenteros); Schaken (76’ Verhoek) en Pellè.

 

Gerelateerd nieuws
425 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 0 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 72612 leden - Op dit moment zijn 718 mensen actief, waarvan 181 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved