Koeman tevreden na winst op HHC Hardenberg

Koeman tevreden na winst op HHC Hardenberg

Trainer Ronald Koeman was na afloop van de 0-6 overwinning zeer te spreken over de prestatie die zijn ploeg had geleverd tegen HHC Hardenberg. Op een lastig bespeelbaar veld en tegen een tegenstander die zich geregeld ver terug liet zakken, wist Feyenoord veel kansen te creëren en uiteindelijk zes keer te scoren. ‘Dat is een prima resultaat, zeker als je ziet dat we ook nog een aantal kansen hebben gemist’, zei de trainer.

Feyenoord koos er bewust voor om het vroeg in de voorbereiding al op te nemen tegen een Topklasser. 'Je verwacht dat zo'n ploeg veel naar voren speelt en er een wedstrijd van probeert te maken, maak kennelijk hebben andere trainers een andere visie', zei Koeman. 'Aan de andere kant was dit ook een goede training voor ons, want in de competitie zullen we vaker in de kleine ruimte moeten spelen. Wat dat betreft kwam deze wedstrijd ons goed uit.'

Koeman had eerder tijdens het trainingskamp al toegelicht dat hij het trainingskamp in Ermelo onder meer wil aangrijpen om Feyenoord ten opzichte van vorig seizoen meer gevarieerd te laten voetballen. Ook in die zin was het duel met HHC Hardenberg een goede test. 'We willen dat onze spelers in de opbouw meer verschillende keuzes kunnen maken', zei hij. 'Daarbij hoort bijvoorbeeld dat onze backs zich veel met het aanvalsspel bemoeien. Deze voorbereiding werken we er onder meer aan om dat goed op elkaar af te stemmen.'

Feyenoord besluit het trainingskamp in Ermelo aanstaande zaterdag met een oefenwedstrijd tegen ASWH. Vrijdagochtend wordt er nog eenmaal getraind op het terrein van FC Horst. Die oefensessie begint om 10.30 uur en is vrij toegankelijk voor publiek.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties