Eventueel nieuw stadion kansloos voor EK 2020

Eventueel nieuw stadion kansloos voor EK 2020

Feyenoord presenteert vandaag in de Kuip de plannen voor een nieuw stadion. Algemeen directeur Eric Gudde en directeur Stadion Feijenoord Jan van Merwijk praten de media bij over de meest recente ontwikkelingen. Maar wie verwacht dat nieuwbouw in Rotterdam straks garant staat voor een wedstrijd tijdens het Europees kampioenschap voetbal van 2020, zit er hoogstwaarschijnlijk naast.

De UEFA wijst voor dat toernooi dertien stadions in Europa aan; landen kunnen zich deze maand definitief kandidaat stellen. De Europese voetbalbond maakte afgelopen maand echter al de eisen bekend en die beperken de kansen van Rotterdam tot een minimum.

Allereerst heeft de EUFA aangegeven dat de voorkeur grotendeels zal uitgaan naar de hoofdsteden van de landen. Bovendien moet er een internationale luchthaven in die stad liggen om de grote schare voetbalfans te behoeden voor ingewikkelde reisschema's.

Een tweede eis lijkt helemaal funest voor Feyenoord. De UEFA verlangt dat de stadions die kandidaat worden gesteld eind 2016 al gereed zijn. Feyenoord wil de Kuip vervangen, maar als er een nieuw stadion in Rotterdam verrijst, zal dat pas in 2018 klaar zijn.

Het leidt er zeer waarschijnlijk toe dat Nederland de Amsterdam ArenA naar voren schuift als kandidaat. Om in aanmerking te komen voor een halve eindstrijd of een finale eist de UEFA een capaciteit van 70.000 toeschouwers.

Lees meer over
hns
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties