De Vrij: \'Aanvoerderschap Vlaar helpt me nog steeds\'

De Vrij: \'Aanvoerderschap Vlaar helpt me nog steeds\'

Jarenlang diende Ron Vlaar bij Feyenoord als voorbeeld voor Stefan de Vrij (21). „De manier waarop hij het aanvoerderschap invulde en dingen vertolkte, helpt me nog steeds”, zegt de nieuwe Rotterdamse captain, die zijn naar Aston Villa vertrokken leermeester inmiddels voorbijstreefde bij Oranje en vanavond tegen Estland in de basis start.

De Vrij; „Ik sta nu even hoger in de rangorde dan Ron, maar kan altijd bij hem terecht. We hebben nog steeds veel contact. Hij is blij dat het zo goed met me gaat. Al speelt hij logischerwijs liever zelf. Het zou fout zijn als dat niet zo was.”

Dat de rechtsbenige centrale verdediger op het hoogste nationale voetbalpodium uitgerekend met zijn vriend Vlaar moet concurreren, vindt hij bijzonder. „Dat is wel grappig”, aldus De Vrij, die zich nog goed kan herinneren hoe hij als ‘groentje’ bij de Feyenoord-selectie kwam. „Ron bekommerde zich om me en onze vriendschap groeide. We merkten dat we – ik uit Ouderkerk aan den IJssel, Ron uit Hensbroek – dezelfde soort dorpse jongens waren. We houden van hard werken en hebben er alles voor over om beter te worden.”

Lees meer over
Vlaar Stefan de Vrij
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties