Janmaat: \'Verdedigend ben ik niet minder dan Van Rhijn\'

Janmaat: \'Verdedigend ben ik niet minder dan Van Rhijn\'

Daryl Janmaat speelt aanstaande vrijdag een WK-kwalificatiewedstrijd in de Arena met Oranje tegen Estland. De grootste concurrent van hem is Ricardo van Rhijn. In aanvallend opzicht is Janmaat vele malen sterker dan Van Rhijn, maar de 23-jarige voetballer vindt zichzelf ook in verdedigend opzicht niet minder dan zijn concurrent. 'Verdedigend ben ik niet minder dan Van Rhijn', vertelt Janmaat.

In zijn eerste seizoen bij Feyenoord is Janmaat inmiddels uitgegroeid tot één van de beste spelers van het huidige Feyenoord. Hij heeft door zijn goede spel ook al vier interlands gespeeld onder Louis van Gaal en is ondertussen niet meer weg te denken uit de selectie van de bondscoach. 'Ik ben dit seizoen tegen geen enkele buitenspeler in de problemen gekomen', concludeert de 23-jarige rechtsback tegenover de Volkskrant.

De laatste weken is Janmaat in uitstekende vorm en dus lijkt het erop dat hij vrijdag in de basis start tegen Estland. Dit terwijl zijn concurrent Van Rhijn juist uit vorm is. 'Ik weet niet zeker of ik speel, maar als ik speel heeft dat ongetwijfeld alles te maken met hoe het gaat bij Feyenoord. De bondscoach kijkt naar vorm en fitheid, je weet dat je iedere week bij je club moet presteren', vertelt Janmaat.

Hoogst waarschijnlijk starten de Feyenoorders Ruben Schaken, Bruno Martins Indi en Stefan de Vrij ook in de basis aanstaande vrijdag evenals oud-Feyenoorders Jonathan de Guzman en Robin van Persie.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties