Immers en Mathijsen hoeven niet te vrezen voor basisplek

Immers en Mathijsen hoeven niet te vrezen voor basisplek

In een bij vlagen kritisch groepsgesprek hebben de spelers van Feyenoord elkaar afgelopen maandag de waarheid verteld. ‘Een groot deel van de selectie speelde mee met de beloften. Ik had de groep die tegen Ajax speelde dus bij elkaar’, zegt Feyenoord-trainer Ronald Koeman. ‘Dan mag je binnen de muren van de kleedkamer alles tegen elkaar zeggen, vind ik. Wij als trainersstaf stimuleren dat door spelers te vragen wat ze van zichzelf vonden, maar ook van elkaar. Dan krijg je wel discussie en dat is prima.’

‘Je moet kritiek accepteren, er iets mee doen, ervan leren en weer verder gaan. Zo simpel is het.’ De nederlaag in de arena tegen Ajax kwam hard aan. Koeman: ‘Vooral omdat ik nog steeds het gevoel heb dat we nooit kansloos zijn geweest. Anders dan uit tegen FC Twente geloofde ik bij een 2-0 achterstand nog in een resultaat. Ook bij 3-0, toen we een penalty kregen. Als je die maakt kun je met elf tegen tien misschien nog wat uitrichten. Maar zelfs die strafschop ging er niet in, terwijl Lex Immers eerder ook al een grote kans op de 1-1 had gemist. Als je dan zelf fouten maakt en doelpunten weggeeft, word het een moeilijk verhaal.’ Aldus Koeman tegenover Voetbal International.

‘Wij hebben drie keer uit gespeeld tegen topclubs en zowel bij PSV, FC Twente als Ajax verloren we met 3-0. Dat is geen toeval meer. Als je die duels analyseert zijn we nergens weggespeeld, maar blijkbaar ontbreekt er wel iets. Zulke wedstrijden gaan om momenten. Dan moet je of scoren, of geen fouten maken. Als je dat laatste wel doet en het eerste niet, heeft het weinig zin te wijzen op het veldspel of balbezit. Je moet als ploeg top zijn om topduels te kunnen winnen. Dat waren wij niet. Neem de vergelijking Fischer/Boëtius. De laatste speelde misschien wel beter, maar Fischer maakte twee goals en is beslissend. Dat is waar het uiteindelijk om gaat.

Koeman raakt er niet van in de war en zal zijn elftal niet wijzigen. Ook de falende Joris Mathijsen en Lex Immers hoeven niet te vrezen voor hun basisplaats. ‘Ik ga niets anders doen’, zegt Koeman. ‘Nederlagen zoals deze moet je gewoon nuchter analyseren en dan kun je niet anders dan concluderen dat niet alleen deze twee spelers fouten hebben gemaakt. Daarom houd ik vertrouwen in ze. Dit is ook niet het moment ze te wisselen, want als je dat wel doet, heeft dat vergaande consequenties. Zo’n beslissing neem je dus niet in een dag, de rekening maken we over een tijdje wel op. We hebben met deze jongens ook een goede periode gehad. ‘

‘Zondag spelen we tegen FC Twente. Goede ploeg, maar als je naar hun doelgemiddelde kijkt, scoren ze moeilijk en hebben ze problemen hun wedstrijden te winnen. Ze zijn degelijk en fysiek sterk, maar niet onverslaanbaar.’ Aldus Koeman.

Lees meer over
Lex Immers
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties