\'De lichting 1994 is de beste die Feyenoord ooit heeft gehad\'

\'De lichting 1994 is de beste die Feyenoord ooit heeft gehad\'

Feyenoord wordt geroemd vanwege het beleid om zoveel mogelijk jeugdspelers door te laten stromen naar de hoofdmacht. De Rotterdammers doen, ondanks de financiële rampspoed van de afgelopen jaren, dankzij de eigen kweek gewoon mee in de bovenste regionen van de Eredivisie.

Erwin Pinas, nu jeugdtrainer van buurman Sparta Rotterdam, likt dan ook zijn vingers af bij de lichting die op het punt van doorbreken staat. Volgens hem behoren jongens als Anass Achahbar, Jean-Paul Boëtius, Kyle Ebecilio, Terence Kongolo, Karim Rekik en Tonny Vilhena tot de beste jeugdspelers ooit in de historie van de Rotterdamse club. “Zij staken er in 2003 in de F1 van Feyenoord ver boven uit”, vertelt hij aan Voetbal International. “Tonny is een jaar jonger, maar was toen al zó goed dat we hem regelmatig meenamen naar toernooien.”

“Als je die jongens nu ziet doorbreken bij Feyenoord en je hoort dat Ebecilio en Rekik het goed doen bij respectievelijk Arsenal en Manchester City, ben ik trots”, aldus Pinas. “Ik heb veel voetballers gezien, maar de lichting 1994 is de beste die Feyenoord ooit heeft gehad, doordat die jongens vanaf de jongste jeugd al samenspelen. Ik zie ze ooit tegelijk in Oranje.”

Lees meer over
Anass Achahbar
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties