Koeman grapt: \'Heerenveen niet zo makkelijk als vorig jaar\'

Koeman grapt: \'Heerenveen niet zo makkelijk als vorig jaar\'

Feyenoord speelt woensdagavond in Friesland tegen sc Heerenveen in de strijd om de KNVB beker. Trainer Ronald Koeman denkt dat zijn ploeg fysiek sterker is en dat dat de doorslag moet geven. "Het zal niet zo makkelijk worden als vorig jaar", zegt de oefenmeester van de Rotterdamers met een glimlach. Vorig jaar werd het in Heerenveen 3-2 voor de Rotterdammers. Frappant was dat Heerenveen moest verliezen om Europees voetbal veilig te stellen.

Ditmaal zal het Feyenoord waarschijnlijk minder eenvoudig afgaan. "Heerenveen is een hele goede, voetballende ploeg, die te laag staat voor wat ze verdienen", aldus de oefenmeester van de Rotterdammers, die ook aangeeft dat de verdediging van Heerenveen niet heel stabiel oogt. Ook het niet meedoen van topscorer Alfred Finnbogasson is een enorme meevaller voor Feyenoord. "Waarschijnlijk een van hun beste spelers. Is jong, heeft scorend vermogen, legt de bal goed af. Een hele goede spits", aldus Koeman, die ervan overtuigd is dat zijn ploeg dit jaar op twee fronten kan meedoen. Zowel in de Eredivisie als in de beker.

Tijdens het persmoment greep Koeman de kans om nog iets te zeggen over de wedstrijd van afgelopen weekend tegen ADO Den Haag. "Mokotjo en zijn tegenstander hadden in de slotfase rood kunnen krijgen. Daar hebben we het over gehad, die kans moet je een scheidsrechter niet geven." Ook topscorer Graziano Pelle liet zich van zijn slechte kant zien. "Pelle is iemand die kan reageren in het moment, dat is niet goed te praten. Hij is emotioneel, wil het maximale uit een wedstrijd halen, dat is heel vaak positief."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties