'Geen begrip voor actie Immers'

maandag 17 december 2012 09:02 29.151 keer bekeken 105 reacties Pro Shots Bron: Telegraaf.nl

ADO Den Haag voelde zich na de 3-2 nederlaag bij Feyenoord genaaid door nota bene hun ‘eigen’ Lex Immers. „Ik snapte er niets van dat hij op de grond viel.”

Tattoo
Het was geen verrassing dat de meegereisde fans van ADO Den Haag het liedje aanhieven. „Lexie laat je tattoo zien”, zongen ze toen de nummer tien van Feyenoord nog maar net aan de warming-up was begonnen. Een verwijzing naar de met inkt in zijn rug gekerfde ooievaar met daarboven de letters FC Den Haag. Vlak voor rust waren ze echter een stuk minder vriendelijk voor de Hagenaar die in de vorige vijf seizoenen uitgroeide tot dé publiekslieveling van ADO.

Immers schoot de door Graziano Pellè versierde strafschop binnen, waarmee hij Feyenoord op een 2-1 voorsprong zette. In aanloop naar de confrontatie met zijn vorige werkgever had hij nog geroepen absoluut niet te gaan juichen, maar later kwam hij daarop terug omdat Ronald Koeman het onzin vindt als spelers ingetogen een doelpunt vieren tegen een club waar ze toevallig eerder voor hebben gespeeld.

Woede
Dus maakte Immers na de benutte penalty, zijn tiende treffer van het seizoen, een sprongetje in de lucht en balde hij zijn vuist. Toen het gejuich van de Feyenoordsupporters was gaan liggen, klonk het vanuit het uitvak: ‘Laat je club maar in de steek’ en ‘Hij komt Den Haag niet in’. In de tweede helft haalde Immers ook de woede van de ADO-spelers op zijn hals. Na een luchtduel met Tom Beugelsdijk ging hij op de grond liggen en kreeg zijn belager de rode kaart van scheidsrechter Ruud Bossen.

„Daar begreep ik helemaal niets van”, aldus Beugelsdijk. „Ik stond net niet goed waardoor ik mijn arm in de lucht had. Maar als ik Lex al raakte, was het met de onderkant van mijn bovenarm. Er zat absoluut geen opzet bij. Zoiets kan geen pijn doen, dus dan hoef je ook niet op de grond te gaan liggen. Dat vind ik erg jammer van hem. Andersom had ik dat zeker niet gedaan, ik was niet zomaar gaan liggen.”

Onverstandig
Toch was het vooral onverstandig van Beugelsdijk zelf. Het stond op dat moment 2-2 en Feyenoord had een man minder, omdat Bruno Martins Indi het veld was uitgestuurd. „Ik dacht juist bij mezelf dat we ons koppie erbij moesten houden en deze wedstrijd moesten gaan winnen. Maar op dat moment kwam die hoge bal en ging ik het duel aan met Lex.”

Met tien tegen tien rook Feyenoord weer zijn kans en trok het uiteindelijk aan het langste eind, dankzij een inzet van Stefan de Vrij die via het hoofd van Tjarron Chery in het eigen doel verdween. Dat zorgde voor nog meer frustratie bij ADO, vooral ten opzichte van Pellè die de openingstreffer voor zijn rekening had genomen en de door Immers benutte pingel had versierd. „Hij ging continu heel gemakkelijk naar de grond”, klaagde Vito Wormgoor. „Na een stuk of drie keer hebben we tegen de scheids gezegd dat hij erop moest letten, maar toen gaf hij juist een penalty.”

Duw
Bossen zei achteraf dat hij er na de opmerking van de ADO-spelers inderdaad beter op was gaan letten. „Tja, als ze dat willen… En toen zag ik dat Pellè een duw kreeg en moest ik wel voor een strafschop fluiten.”
De bezoekers probeerden Pellè op hun beurt uit de wedstrijd te halen door af en toe een hand door het haar van de ijdele Italiaan te halen. En als de topscorer van Feyenoord ergens niet tegen kan, is het een bad hair day. Wormgoor gniffelend: „Ik hoopte dat hij naar binnen zou gaan om een nieuwe pot gel in zijn haar te smeren, maar helaas.”

Toch lachten Pellè én Immers het laatst. Feyenoord staat mede dankzij hun belangrijke rol, zowel qua scoren als het ontregelen en irriteren van de tegenstander, nog maar drie punten achter op koploper PSV.

Gerelateerd nieuws
105 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 0 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74170 leden - Op dit moment zijn 331 mensen actief, waarvan 141 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved