Feyenoord neemt kijkje in de keuken bij jeugd Barcelona

Feyenoord neemt kijkje in de keuken bij jeugd Barcelona

Dankzij Giovanni van Bronckhorst en Ronald Koeman heeft Feyenoord met zijn jeugdcoaches exclusief toegang gekregen tot de trainingsmethodiek en de geheimen van de jeugdopleiding van Barcelona. Dat meldt De Telegraaf dinsdag. Een delegatie van de Rotterdammers, onder leiding van Stanley Brard, brengt deze week een vierdaags bezoek aan de topclub uit Spanje.

Andoni Zubizarreta, technisch directeur van Barcelona, wisselde kennis en ervaring uit met de afgevaardigden van Feyenoord. Opvallend was dat de leiding van de Spaanse club zelf al veel kennis had van de ontwikkelingen bij de jeugd van Feyenoord, zo claimt het dagblad. Scouts van Barcelona rapporteren over de grote stroom van Feyenoord-talenten in de nationale jeugdteams van Nederland.

Barcelona wist volgens De Telegraaf ook dat de Rinus Michels Award voor de beste jeugdopleiding van Nederland al drie jaar achtereen in Rotterdam is terechtgekomen. "Dit is een verrijking", claimt Brard. "Barcelona heeft zich opengesteld. We wisselen kennis uit en er zijn presentaties geweest. Men heeft onthuld hoe de filosofie van de jeugdopleiding in de praktijk wordt gebracht en we hebben de methodiek van trainingen kunnen bekijken."

"Zowel Feyenoord als Barcelona wil toptalenten opleiden. Dat lukt ons allebei." Tegelijkertijd ging een andere afvaardiging van Feyenoord op bezoek bij Tottenham Hotspur, dat een nieuw, 35 miljoen euro kostende trainingscomplex afgelopen maand in gebruik heeft genomen: indoorhallen, zwembaden en elf velden.

Lees meer over
barcelona
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties