Clasie: \'Graag mee naar EK met Jong Oranje\'

Clasie: \'Graag mee naar EK met Jong Oranje\'

Het liefst had Jordy Clasie deze week in het grote Oranje gespeeld. Maar nu bondscoach Louis van Gaal hem weer heeft gestald bij Jong Oranje, stort de Feyenoorder zich donderdag in en tegen Slowakije met volle overgave op de heenwedstrijd van de play-offs om een jeugd-EK-ticket.

“Het is jammer dat ik niet bij Oranje zit, maar ik ben zonder problemen weer bij Jong Oranje aangesloten”, zegt Clasie in het nieuwste NUsport-magazine. “Met alle plezier. Ik voel me daar echt niet te groot voor, hoor. Zeker niet. Ik ga er met de ploeg alles aan doen om kwalificatie voor het EK in Israël af te dwingen."

"En ik ga daar bij een gunstige afloop volgend jaar graag mee naartoe. Ook als ik tegen die tijd weer bij het grote Oranje mocht zitten, ja.”

Titel

Voor Clasie zou het niet zijn eerste eindtoernooi worden. “Met Oranje onder zeventien en Oranje onder negentien heb ik al eens een jeugd-EK meegemaakt. Met ‘onder zeventien’ werden we in de halve finale uitgeschakeld door Spanje, bij ‘onder negentien’ lagen we er al in de groepsfase uit."

"Hopelijk pakken we met dezelfde lichting volgend jaar alsnog de Europese titel. Ik denk dat we zeker kans maken.”

Lees meer over
Clasie
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties