Lavicka: \'We gaan niet op 0-0 spelen\'

Na het 2-2 gelijkspel van vorige week in De Kuip volstaat voor Sparta Praag donderdag in de Generali Arena een doelpuntloos gelijkspel tegen Feyenoord voor plaatsing voor de groepsfase van de Europa League. Trainer Vitezslav Lavicka liet woensdag tijdens een persconferentie weten dat dit niet het uitgangspunt is van zijn ploeg. ‘We gaan morgen niet op 0-0 spelen, we willen de toeschouwers wat moois bieden.’

Afgelopen maandag won Sparta Praag de lastige uitwedstrijd tegen FK Jablonec met 1-2. Tomas Prikryl maakte toen in de slotminuut het winnende doelpunt. Het ziet er naar uit dat de middenvelder, die zich in De Kuip nog tevreden moest stellen met een invalbeurt, donderdag in de basis begint.

Trainer Lavicka maakt zich geen zorgen om de fitheid van zijn ploeg, nu zijn ploeg drie dagen na de wedstrijd tegen Jablonec alweer aan de bak moet. ‘We voelen ons goed’, onderstreepte middenvelder Marek Matejovský, die woensdag naast zijn trainer aanschoof tijdens de persconferentie. ‘Dat komt ook door de goede resultaten. Na de afgelopen wedstrijd is de sfeer in de ploeg heel goed.’

Enige punt van zorg aan de zijde van Sparta Praag is dat er tijdens de afgelopen twee wedstrijden een groot verschil zat tussen het spel tijdens respectievelijk de eerste en tweede helft die zij speelden. Nadat tegen Feyenoord na rust een 2-0 voorsprong werd verspeeld, zakte het spelpeil ook afgelopen maandag tegen Jablonec de tweede helft in. ‘Daar zijn we ons van bewust’, besloot trainer Lavicka. ‘Tegen Feyenoord had dat mede te maken met de steun die zij kregen van hun thuispubliek. Wij blijven proberen om ons op dit vlak te verbeteren.’

Vermoedelijke opstelling Sparta Praag: Vaclík; Vidlièka, Švejdík, Jarošík, Pamic; Kaderabek, Hušbauer, Matìjovský, Prikryl; Kadlec en Kweuke.