Feyenoord knokt zich knap terug en speelt gelijk

donderdag 23 augustus 2012 21:53 17.998 keer bekeken 431 reacties Pro Shots Bron: Feyenoord.nl

Feyenoord heeft zich donderdag in de slotminuut van de thuiswedstrijd tegen Sparta Praag een goede uitgangspositie verschaft voor de uitwedstrijd die volgende week in de Generali Arena op het programma staat. De ploeg van trainer Ronald Koeman keek in De Kuip al binnen een halfuur tegen een 0-2 achterstand aan, maar knokte zich in de tweede helft helemaal terug in de wedstrijd. Nadat Miquel Nelom na een uur spelen de aansluitingstreffer maakte, bepaalde invaller Anass Achahbar de eindstand in de slotminuut op 2-2. Daardoor volstaat volgende week in Praag de kleinst mogelijke overwinning voor een plek in de groepsfase van de Europa League.

Toen Ronald Koeman een dag voor de wedstrijd de vraag kreeg van een Tsjechische journalist welke speler van Sparta Praag hij het sterkst achtte, antwoordde hij: ‘De nummer 11’. Dat nummer correspondeerde met Léonard Kweuke, de spits die dit seizoen in de Tsjechische competitie zeer trefzeker is. Het antwoord van Koeman kon op instemmend geknik rekenen van de Tsjechische pers.

Donderdag bleek waarom. Het spel van Sparta Praag was vrijwel volledig gericht op het zo snel mogelijk bereiken van de boomlange en oersterke aanvaller uit Kameroen. Halverwege de eerste helft leverde dat voor het eerst resultaat op voor de bezoekers. Nadat de bal werd onderschept op het middenveld, werd die direct ingeleverd bij Kweuke, die een schot leverde dat via het lichaam van Erwin Mulder voor de voeten viel van middenvelder Kadlec. Hij hoefde alleen nog binnen te tikken.

Dat doelpunt viel tegen de verhoudingen in. Afgezien van de rommelige openingsfase was Feyenoord de betere ploeg geweest, maar ondanks dat overwicht deelde Sparta Praag drie minuten na de openingstreffer een nieuwe dreun uit. De ploeg toonde zich bijzonder effectief, door te scoren uit een verre ingooi die uiteindelijk voor de voeten van Kadlec belandde. De middenvelder mocht vrij uithalen en liet Mulder daarmee voor de tweede keer kansloos.

Afgezien van een schot op de lat van de Josef Hušbauer waren daarmee direct alle kansen van Sparta Praag in de eerste helft genoemd. Feyenoord stelde daar te weinig goede scoringsmogelijkheden tegenover. De ploeg van Koeman had een veldoverwicht, maar had moeite om met combinatiespel onder de druk van de bezoekers uit te komen en de aanvallers in stelling te brengen. Zo bleef het gevaar tot aan de rust beperkt tot een schot uit de draai van Guyon Fernandez (gestopt) en een ziedende knal van afstand van Lex Immers, die ternauwernood werd gered door doelman Tomas Vaclík.

Feyenoord gooide na rust de schroom van zich af en begon Sparta Praag steeds verder achteruit te drukken, maar had moeite om de defensieve muur van de bezoekers te slechten. Juist op het moment dat het legioen zich serieus zorgen begon te maken, viel uit het niets alsnog de verdiende aansluitingstreffer. Verdediger Nelom probeerde het een kwartier na rust van afstand en zag zijn lage schot in de verre hoek verdwijnen: 1-2.

Met dat doelpunt was de hoop aan Rotterdamse zijde in één klap helemaal terug. Het gewenste resultaat leek desondanks in het laatste halfuur uit te blijven. Terwijl de supporters steeds verder naar het puntje van hun stoel schoven, was het in de blessuretijd invaller Achahbar die alsnog voor de bevrijdende gelijkmaker zorgde. Voor de spits was het in alle opzichten een hoogtepunt in zijn prille carrière. Hij kreeg de bal voor het doel aangespeeld door Immers en verschalkte de keeper met een zeer fraai tikje achter zijn standbeen langs. Daarmee zorgde hij voor een explosie van gejuich in De Kuip en gerechtigheid in een wedstrijd waarin Feyenoord op zijn minst een puntendeling verdiende.

Feyenoord – Sparta Praag 2-2
Scoreverloop:

23’ 0-1 Kadlec
26’ 0-2 Kadlec
60’ 1-2 Nelom
90’ 2-2 Achahbar

Scheidsrechter: Rasmussen

Geel: Kweuke, Hušbauer, Matìjovský, Vaclík (Sparta Praag)

Opstellingen:
Feyenoord:
Mulder; Janmaat, Martins Indi, Mathijsen, Nelom; Leerdam (62’ Vormer), Immers, Clasie; Schaken, Fernandez (81’ Achahbar) en Cissé (62’ Elabdellaoui).
Sparta Praag: Vaclík; Vidlièka, Jarošík, Švejdík, Pamiæ; Matìjovský (83’ Holek), Hušbauer, Kadeøábek (69’ Prikryl); Skalák, Kadlec (86’ Pavelka) en Kweuke.

Gerelateerd nieuws
431 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 0 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73436 leden - Op dit moment zijn 174 mensen actief, waarvan 80 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved