Mathijsen: \'Titel voor Feyenoord niet reëel\'

Mathijsen: \'Titel voor Feyenoord niet reëel\'

Joris Mathijsen verwacht niet dat zijn nieuwe club Feyenoord dit seizoen al meedoet om het kampioenschap. "Van titelaspiraties mag nog geen sprake zijn", zegt de 32-jarige verdediger in het nieuwe NUsport-magazine. "Dat is niet reëel. Ik hoop over een aantal jaren wel. In het voetbal is het lastig om ver vooruit te kijken, maar het is duidelijk waar Feyenoord naartoe wil. Deze club hoort eigenlijk elk jaar om het kampioenschap te spelen."

Mathijsen kreeg zaterdag bij zijn debuut voor Feyenoord een rode kaart tijdens het 1-1 gelijkspel met sc Heerenveen in de Kuip. "Dat was natuurlijk teleurstellend. Maar ja, je kunt het niet meer terugdraaien, hè." Vorige week kende de 83-voudig international ook al een teleurstellend optreden in Oranje, dat met 4-2 van België verloor. Mathijsen zag er niet goed uit bij de eerste tegengoal. Toch zegt hij met een positief gevoel terug te kijken op zijn eerste drie dagen onder de nieuwe bondscoach Louis van Gaal.

"Het is goed dat we met Oranje alvast even bij elkaar konden komen, voordat de WK-kwalificatie in september begint. Er is veel gezegd en geschreven over het afgelopen EK, daar is nu een streep onder gezet. We hebben met z'n allen keihard getraind; je zag dat iedereen zich opnieuw wil bewijzen. De komende weken gaan we bij onze clubs aan onze fitheid werken, daarna moet alles goed komen."

Lees meer over
Mathijsen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties