Mathijsen: \'Voel me thuis bij Feyenoord\'

Mathijsen: \'Voel me thuis bij Feyenoord\'

Joris Mathijsen gaat aanstonds een driejarig contract tekenen bij de Nederlandse topclub die hem altijd al het beste gevoel gaf. "Het was als jochie mijn doel om in het eerste van Willem II te komen, dus dat is mijn club. Maar van de topclubs had ik het meeste met Feyenoord." "Het is een warme volksclub, dat werd net al weer bevestigd toen ik even in De Kuip was. Iedereen was enorm hartelijk, ik voelde me meteen thuis", vertelt hij aan NUsport.

"Als Brabander vind ik dat prettig. Daarbij sprak het hele pakket mij aan. De plannen die ze hebben, de talenten, het potentieel; ik denk dat ik daar een mooie rol in kan vervullen." Ook Ajax meldde zich voor de verdediger, maar werd nooit echt concreet. "Dus ik heb niet hoeven kiezen. Er waren nog wat opties, maar met de mensen van Feyenoord was ik meteen heel ver. Ik teken voor drie jaar, daaruit blijkt waardering. Gevoel is voor mij heel belangrijk."

De verdediger bestrijdt dat hij vertrok bij Málaga omdat hij daar niet meer zeker was van z'n plek. "Ik weet niet hoe dat verhaal de wereld in is gekomen, maar ik heb 28 wedstrijden gespeeld en heb er zes gemist door een blessure." "Dat ik weg ben bij Málaga komt doordat het hele plan uit elkaar viel en dat er tegen de spelers werd gezegd: zoek iets anders. Toen Ron Vlaar vertrok, kwam alles in een stroomversnelling."

Mathijsen werd door Louis van Gaal opgenomen in de selectie voor de oefeninterland tegen België. "Bruno Martins Indi en Stefan de Vrij zitten er ook bij, dus de Feyenoord-defensie staat er goed op in Zeist", glimlacht de verdediger.

Lees meer over
Mathijsen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties