Koeman: \'Ik kan niet gratis weg als Barcelona of een andere club komt\'

Koeman: \'Ik kan niet gratis weg als Barcelona of een andere club komt\'

Ronald Koeman leidde Feyenoord afgelopen seizoen naar een tweede plaats in de Eredivisie. Het succes van de oefenmeester is in Spanje niet onopgemerkt gebleven. In gesprek met Sport ontkent de oud-verdediger dat hij een 'Barcelona-clausule' in zijn contract heeft. "Nee, ik heb geen enkele clausule in mijn contract staan. Ik kan niet gratis weg als Barcelona of een andere club komt."

Koeman wilde ooit hoofdtrainer van Barcelona worden en die droom heeft hij nog niet opgegeven. "Het leven duurt erg lang en er kan van alles gebeuren. Je weet het nooit." Koeman was niet verrast door het vertrek van Josep Guardiola. "Ik praat zo nu en dan met Pep. Over van alles een beetje. Hij vertelde mij al enige tijd geleden dat hij niet zeker wist of hij wel moest doorgaan. Hij is niet een Sir Alex Ferguson, om maar een voorbeeld te noemen. Ik begrijp best dat Guardiola is gestopt."

"Als trainer van Barcelona sta je continu onder druk. Dat vergt veel van je, mentaal en fysiek. Hij heeft er bovendien goed aan gedaan om tijdig te vertrekken, afgezien van de prijzen en zijn stijl van coachen. Als je veel prijzen wint is het moeilijk om te gaan, maar Pep heeft het gedaan. Hij heeft uit alle spelers het maximale gehaald en geleund op het collectief. Hij heeft zijn plannen tot het uiterste uitgevoerd."

Koeman ziet verbeterpunten bij Barcelona. "Het is geen minpunt, maar Barcelona is mijns inziens te afhankelijk van Lionel Messi. Van zijn doelpunten en van zijn assists. Dat kwam helemaal duidelijk naar voren tijdens de afwezigheid van David Villa. Messi is geweldig, een zegen voor wie dan ook, doorslaggevend, maar de aanval van Real Madrid is gevarieerder."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties