Koeman: \'Feit dat ik deze prijs pak, zegt wel wat\'

Koeman: \'Feit dat ik deze prijs pak, zegt wel wat\'

Feyenoord-trainer Ronald Koeman mocht vrijdag de Rinus Michels Award in ontvangst nemen. In een spannende strijd om de titel trainer van het jaar kreeg Koeman twee stemmen meer dan Ajax-coach Frank de Boer.

Koeman werd vrijdag door de Coaches Betaald Voetbal beloond voor het uitstekende seizoen dat hij doormaakte met Feyenoord. De zegetocht van de Rotterdammers eindigde uiteindelijk op plek twee van de Eredivisie, genoeg voor een plaats in de voorrondes van de Champions League.

"Of dit mijn grootste prestatie als trainer is vind ik lastig om te zeggen", blikt Koeman vrijdag in gesprek met VoetbalPrimeur terug op het successeizoen dat hij beleefde met Feyenoord. "Maar het feit dat ik nu deze prijs pak zegt wel wat natuurlijk."

'Erkenning is altijd mooi'
"Het is een erkenning en dat is altijd mooi. Al is dit niet alleen mijn prestatie, maar een van de hele organisatie. Ik ben de directie dankbaar en de spelers voor de mentaliteit die ze getoond hebben. We hebben de lat dit seizoen erg hoog gelegd en dat is gelukkig goed gegaan."

"Ik ben iemand die de jeugd altijd de kans geeft, natuurlijk is dat door de financiële problemen bij de club sneller gegaan dan normaal. Wat wij hebben laten zien kan misschien als voorbeeld gelden voor andere clubs. Jeugd is je basis en je moet altijd gebruiken wat je in huis hebt. Daar moet je ook lef voor hebben."

'Wil in 2013 best ruilen met Frank'
"De tweede plek was de kroon op het seizoen. Volgend jaar wordt nog moeilijker voor ons, met het Europees programma dat erbij komt", aldus Koeman, die 'kampioen' De Boer vrijdag achter zich liet tijdens de verkiezing.

Koeman: "Ik ben ook weleens kampioen geworden met Ajax, zonder deze prijs te winnen. Ik weet hoe het voelt, maar ik wil best met Frank afspreken dat we het volgend jaar andersom doen hoor, haha."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties